Ethereum ETF-et indítana a VanEck

-

Jóváhagyása esetén ez lenne az első kripto-ETF az Egyesült Államokban.
A VanEck vagyonkezelő is benyújtotta kérelmét egy Ethereum-ETF (tőzsdén kereskedett alap) indítására az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC-t jó ideje elárasztják kripto-ETF-kérelmek, de egyelőre nem hagyott jóvá egyet sem, ellenben Kanadával, amely idén először adott zöld utat többnek is.
A VanEck saját Bitcoin-ETF-kérelmét jelenleg is vizsgálja az SEC, és várhatóan június 17-ig dönt a soráról.
Az ETF egy olyan pénzügyi termék, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy közvetlen vásárlás nélkül fektessenek be egy eszközbe – jelen esetben az ethereumba.
Ebben az esetben a befektetők egy olyan cég részvényeit vásárolják meg, amely nagy mennyiségű ethereummal rendelkezik, így a részvényár követi az ETH árát.
A VanEck Ethereum Trust részvényárait naponta számolnák öt különböző tőzsde ethereum-árainak felhasználásával.
A vagyonos befektetőknek már van lehetőségük arra, hogy kriptókitettséget szerezzenek, az ezzel járó terhek vállalása nélkül a Grayscale-nél, ami a forgalomban lévő bitcoin több mint 3%-át birtokolja, és hasonló részesedéssel rendelkezik az ethereum piacán is.
Az ETF-ek azonban nyitottabbak a közepes befektetők előtt, akik könnyedén beilleszthetik őket akár egy nyugdíjportfólióba is.
A VanEck kérelme a következőképpen fogalmaz:

„A trust lehetőséget nyújt a befektetőknek arra, hogy egy hagyományos brókerszámlán keresztül hozzáférjenek az ETH-piachoz, az eszköz közvetlen birtoklásával vagy átutalásával járó kockázatok, illetve a bányászatával vagy tőzsdéről történő vásárlásával kapcsolatos potenciális akadályok nélkül.”

A három Bitcoin- és a három Ethereum-ETF engedélyezése év elején a torontói tőzsdén új reményt adott a határtól délre fekvő befektetési vállalkozásoknak.

Az ETF annyira kívánatos termék, hogy Anthony Scaramucci SkyBridge Capitalje – amelynek Bitcoin-alapja a nyitástól számított heteken belül 370 millió dollárt gyűjtött be – úgy adta be jelentkezését egy ETF indítására, hogy tudta előre, miszerint ez jelenlegi alapját csődbe viheti.

Olvastad már? Az Iráni Központi Bank betiltja a külföldön bányászott bitcoin kereskedelmét

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!