A Ninepoint a bevétele egy részét arra fordítja, hogy a rajta keresztül, ETF-ként eladott bitcoinok szénlábnyomát lecsökkentse.

A kanadai bitcoin ETF-ek kibocsátóinak egyike hivatalos bejelentésben közölte a szándékait, így a Ninpoint Partners LP elsőként gondoskodna a bitcoin hatásainak a kivédéséről.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CarbonX-szel történt megegyezésről a hét elején adott hírt a sajtó. Az információk alapján tudjuk, hogy a cég egy egyelőre nem meghatározott részt a bevételeiből arra kívánja fordítani, hogy úgynevezett szén-krediteket vásároljon.

Ezzel a termékei fedezeteként tartott BTC bányászati kibocsátását tudná lenullázni.

A Ninepoint még márciusban jelentette be, hogy az általuk futtatott Bitcoin Trust alapot szeretnék ETF-ként tőzsdére vinni, áprilisban pedig be is adták az ehhez szükséges kérvényt.

Az új partnerség mellett tudományos becslést is kapnak majd a Crypto Carbon Ratings Institute részéről, hogy mekkora a bányászat energiaigénye.

A megvásárolt szén-kreditek pedig tovább lesznek adva az amazóniai esőerdők megőrzését szolgáló célra.

A cég egyik vezetője, Alex Tapscott kommentálta a vállalat lépését, és megosztotta, hogy miért döntöttek így.

„Néhány befektető esetleg aggódhat a bányászat környezetterhelése miatt, és így inkább nem fektetnek be a bitcoinba. Ezért mi egy megoldást ajánlunk erre a dilemmára, amely reményeink szerint megoldja a problémát. Így a befektetők tudnak választani.”

A „felmelegedő óceánok” narratíva továbbra is tartja magát a felületes szemlélők körében, és sokszor azzal támasztják alá az érveket, hogy a világon működő bányászfarmok milyen sok áramot használnak.

(Szerkesztői megjegyzés: hasonlóan „a drogkereskedők pénze”, és „a pénzmosás eszköze” pároshoz, amelyekről már bebizonyosodott, hogy egyszerűen nem igazak; az áramfelhasználás vélhetően meg sem közelíti például a közösségi média, hadianyag-gyártás, vagy éppen a politikai pártok vagy a bankrendszer fenntartásának az energiaigényét.)

Májusban például New York állam Szenátusa elé került egy olyan javaslat, amely évekre betiltaná a bányászatot, a magas energiaigény miatt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Kínától Iránig a világ számos pontján egyre szigorúbb szemmel nézik a bányászok áramfogyasztását, és ennek a környezeti hatását.

Az érme másik oldala viszont az, hogy a bitcoin-bányászok a megújuló energia legnagyobb vevői lehetnek.

Olvastad már? A Gemini Dogecoin-megtakarítási programot indít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!