1 milliárd dolláros kriptoalapot indítana az Andreessen Horowitz

-

A kockázatitőke-társaság jelentős összeget kíván összegyűjteni kriptopiaci beruházásokra.
Korábbi kriptopiaci részvételére építve a Andreessen Horowitz kockázatitőke-társaság most egy másik alapba szeretne beruházni – derül ki a Financial Times cikkéből.

„Ez lesz az Andreessen harmadik, kriptovaluta-befektetésekre összpontosító alapja, melynek célja, hogy 800 millió és 1 milliárd dollár közötti összeget gyűjtsön a befektetőktől (négy, közvetlen információkkal rendelkező forrás szerint)” – írta az Financial Times pénteken.

Az Andreessen Horowitz kockázatitőke-cég a16z néven is tevékenykedik.
A vállalat aktívnak mondható a kripto- és blokkláncszektorban, az utóbbi időben ugyanis számos projektbe fektetett be, és az új alap tőkéjét is kriptoprojektek és digitális eszközök felé tervezi irányítani – írta a Financial Times.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat nagy befektető volt a Coinbase-ben is, amely április 14-én került fel a Nasdaqra.
Az Andreessen Horowitz mintegy 120 millió dollárnyit adott el Coinbase-részvényeiből, bár a szabályozói adatok szerint nagyjából 11 milliárd dollárnyival rendelkezhet összesen.
A 2020 áprilisában megjelent cikkek szerint a társaság második kriptoalapjával 450 millió dollárt keresett. Ezzel végül 515 millió dollárt gyűjtöttek be.
A kriptopiac jelentős tőkebeáramlást tapasztalt az elmúlt évben, amit egyértelműen tükröz a szektor 2 billió dolláros piaci tőkéje is, amelyet 2021 áprilisában ért el.

Olvastad már? Market pszichológia, vagy market pszichiátria?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!