300 millió dollárnyi tőkét kalapozott össze a PayPal kriptopartnere, a Paxos

-

Az új finanszírozási körben részt vett a PayPal Ventures, a Declaration Partners, a Mithril Capital, valamint a Senator Investment Group is.

A Paxos kriptopénzvállalat, a PayPal kriptorészlegének motorja egy masszív tőkebevonási fordulón van túl, amelyet nem sokkal azt követően tartottak, hogy előzetes engedélyt kaptak egy nemzeti vagyonkezelő bank létrehozására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csütörtökön a cég egy új, 300 millió dolláros, Series D finanszírozási kört tartott, amellyel a Paxos értéke elérte a 2,4 milliárd dollárt.
Az új körben a Paxos korábbi befektetői is részt vettek – a PayPal Ventures, a Declaration Partners, a Mithril Capital, a Senator Investment Group, a Liberty City Ventures, a WestCap és mások.
A kapott pénzből a Paxos folytatni fogja a vállalkozásoknak szóló infrastruktúrájának fejlesztését, valamint tovább növeli majd szabályozási és biztonsági megfeleltetését, miközben nem feledkezik meg a tevékenysége kibővítéséről sem – mondta a cég.
A múlt héten kapott előzetes engedélyét követően a Paxos céljai között egy nemzeti vagyonkezelő bank létrehozása is szerepel a közeljövőben.
A vállalat klíringügynökségi regisztrációt is kért az amerikai SEC-től, illetve pénzügyintézményi engedélyért is folyamodott már a szingapúri hatóságoknál.
Charles Cascarilla, a Paxos társalapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a cég vállalkozói megoldásai iránti kereslet jóval gyorsabban növekedett, mint arra számítottak.
A 2012-ben alapított Paxos a digitális eszközök tokenizálása, megőrzése és elszámolása révén vált jelentős ágazati szereplővé.

A Paxos korábban stablecoinokat is kibocsátott már, például az amerikai dollárhoz kötött Paxos Standardot és az arannyal fedezett PAX Goldot.
Múlt éven a PayPal jelentette be partnerségét a Paxossal, hogy így tegyék lehetővé felhasználóik számára a bitcoin, ether, bitcoin cash, valamint litecoin kriptopénzek vásárlását.
A Paxos többek között a PayPal által birtokolt Venmo fizetési cég munkájában is közreműködött a múlt héten elstartolt kriptokereskedési lehetőségük elindításában.

Olvastad már? 100 érdekes tény az elmúlt 100 napból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők is szemmel tartják ezt az új GambleFi platformot

Vendégbejegyzés Ugyan még csak röpke két hete listázzák a Solana legfrissebb GambleFi tokenjét, a Mega Dice-t (DICE), mégis az ICO-ja már több, mint 600 000 dollárnyi...

A Bitcoin májusi előrejelzése – 70.000 dollár a valódi bizonyosság, vagy…

A Bitcoin (BTC) az év kezdete óta először negatív árfolyamhozammal zárta a hónapot. A Bitcoin árfolyama a CoinGecko adatai szerint a cikkírás idején 60.750 dolláron...

Changpeng „CZ” Zhao 4 hónap börtönbüntetésre ítélték pénzmosásért

Egy seattle-i bírósági tárgyalóterem vált a kriptopénz-iparág nagy pillanatának színterévé, amikor a Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng "CZ" Zhao négy hónap börtönbüntetést kapott. Az ítélethozatal azt követően...

A Bitcoin bányászok bevétele éves mélypontra süllyed: Kapitulálni fognak?

A Bitcoin bányászok bevételei 2023 eleje óta a legalacsonyabb szinten vannak, bár egy szakértő szerint nem úgy tűnik, hogy szándékukban állna eladni. A Bitcoin-bányászok már kezdik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!