Kriptoalapú befektetési alap jöhet létre Dél-Koreában, ha a szabályozó is úgy gondolja

-

A dél-koreai szabályozó állítólag arra készül, hogy zöld utat adjon az ország első, kriptopénzekhez köthető befektetési alapjához.
A helyi Naver News hírportál arról számolt be, hogy az ország pénzügyi felügyeleti (FFS) szerve hamarosan elfogadhatja egy kripto befektetési alap jelentkezését, amelyet a Hanwha Asset Management üzemeltet majd – a dél-koreai Hanwha életbiztosító biztosítási óriás leányvállalata.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Koreai Pénzügyi Befektetési Szövetség egyik hivatalnokát idézve a riport azt állítja, hogy az FFS válasza akár már május 2-án is megérkezhet.
A „Digital Hero”-nak nevezett alap a jelentések szerint olyan kriptopénzvállalatokat foglal majd magában, mint tőzsdék és bányásztársaságok.
A közvetlenül kriptopénzekbe és azokkal kapcsolatos vagyonalapokba – például ETF-ekbe – történő befektetés egyébként továbbra is tilos az országban.
A Seoul Economic Dailynek korábban áprilisban Cshö Jongcsin, a Hanwha Asset Management digitális stratégiai részlegének vezetője így kommentálta a tervezett alapot:

„Egy olyan, részvény típusú alapot szeretnénk létrehozni, amely digitális eszközökhöz – például elszámoláshoz, tranzakciókhoz és bányászathoz – kapcsolódó globális vállalatokba fektet.”

A Hanwha már korábban is mutatott érdeklődést a digitális eszközök iránt, sőt, kifejezetten erre fókuszáló csapatot is létrehozott már korábban, amely informatikai és kriptopénzszakembereket tömörít.
A Digital Hero a legújabb jele annak, hogy a Hanwha egyre eltökéltebb a kriptopénzeket illetően. A Hanwha Investment & Securities – egy másik leányvállalatuk – az Upbit kriptotőzsdét működtető Dunamuban is rendelkezik részesedéssel.
Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a Hanwha Dunamuba történő befektetését követően a vállalat részvénye az ország egyik legjobban teljesítőjévé vált az őrült dél-koreai kriptokereskedési láz közepette.

A vállalat részvénye már most is 123%-os növekedést tudhat maga mögött az idén, a cikk írásakor pedig még tovább növekedhet, ha a Dunamu valóra váltja terveit az amerikai tőzsdére lépést illetően.
A digitális eszközökre specializálódott vagyonalap egy olyan környezetben születhet meg, amely egyre szigorúbb követelményeket támaszt a kriptovállalkozásokkal szemben, főleg a 2022 januárjában életbe lépő új adórendszer révén.

Olvastad már? Musk mint „A Dogefather” lesz a Saturday Night Live házigazdája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!