Két mobilfizetési szolgáltató közötti megállapodás eredményeként blokkláncalapú fizetések várhatók a brit taxikban.

A HIPS mobilfizetési cég és a skandináv The Payment House taxis fizetési vállalat együttműködése lehetővé teszi, hogy az Egyesült Királyságban és Skandináviában dolgozó taxisok kriptopénzeket is elfogadjanak az Ethereum-blokkláncon keresztül – derül ki egy hétfői bejelentésből.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A megállapodás eredményeként 10.000 brit és 20.000 skandináv taxis használhatja ezt a fizetési lehetőséget a novemberi indulást követően.

A platform kezdetben elfogadja a HIPS Merchant tokent (MTO) – amelyet az Ethereum ERC-20 szabványa alapján adnak ki – illetve a USDC stablecoint. A bejelentés szerint további kriptovaluták bevezetése is várható.

„Úgy gondoljuk, az MTO fogyasztóorientált jellemzői pótolni tudnák a kriptofizetések jelenleg hiányzó elemeit, amelyek nélkülözhetetlenek a piaci betörés és tömeges elterjedés érdekében” mondta John Cavebring, a HIPS vezérigazgatója.

A HIPS Merchant Protocolt és az MTO tokent tartalmazó rendszert a bejelentés olyan megoldásként írja le, amely „a fogyasztóvédelmi koncepciókat bevezeti majd a hagyományos kártyás fizetési ágazattól az Ethereum-blokkláncig”.

A HIPS rendszer számos fizetési megoldáshoz csatlakozik, lehetővé téve a kriptopénzzel történő fizetést a TIME magazin-előfizetésektől kezdve a zöldségvásárlásig.

2020 novemberében a PayPal úttörő lépést tett a kriptofizetések bevezetésére a bitcoin és más kriptovaluták esetében.

A hónap elején elindított HIPS rendszer bármilyen blokklánc futtatására alkalmas, támogatva ezzel az okosszerződéseket. Így a rendszer a jövőben nemcsak az Ethereumot fogja használni, hanem többek között a Cardanót és a Solanát is.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A „majdnem valós idejű tranzakciós sebességű” protokoll nemcsak az Ethereum-hálózathoz készült, hanem a Solanához is, amelyet a bejelentés „kiemelkedően gyors nyilvános blokkláncként ír le, amely másodpercenként több mint 50.000 tranzakciót képes teljesíteni, blokkideje 400 milliszekundum, és a tranzakciós költség nagyjából 0,00001 dollár.”

Ez elég gyors még a legrövidebb taxis utazásnál is.

Olvastad már? Állítólag 50 millió dollárt loptak a Uranium Finance-től

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!