A Tesla hatalmas profitot könyvelt el bitcoinjaik első negyedéves értékesítéséből

-

Az elektromosautó-gyártó februárban jelentette be 1,5 milliárd dollár értékű bitcoinvásárlását.

A Tesla Motors 2021 első negyedévében eladta bitcoinállományának egy részét, amivel 272 millió dolláros nettó bevételre tett szert – jelentette hétfőn a vállalat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A negyedéves pénzügyi eredményeket ismertető 30 oldalas beszámolóban a Tesla 101 millió dolláros „pozitív hatástkönyvelhetett el a bitcoineladás következtében:

„A volumennövekedés, a szabályozói hitelbevétel-növekedés, és a bruttó bevételjavulás által megteremtett pozitív hatásokat – melyeket a termékköltség-csökkentések és a bitcoin-értékesítés eredményezett – évről évre ellensúlyozták az alacsonyabb ASP, a megnövekedett SBC, a K+F beruházások, valamint az ellátási láncok költségei. Az S és az X modell átállási költségei negatívan befolyásolták mind a bruttó nyereséget, mind a K+F-kiadásokat.”

Negyedéves pénzforgalmi kimutatásában a vállalat „a digitális eszközök értékesítéséből származó bevételeket” 272 millió dollárra becsüli.
Az elektromosjármű-gyártó februárban került a címlapokra, miután 1,5 milliárd dollár értékű BTC-ba történő stratégiai beruházást hozott nyilvánosságra.
Akkor ez az összeg a Tesla bruttó készpénzállományának 7,7%-át tette ki. A vállalat azóta azt is bejelentette, hogy az autóvásárlások során bitcoint is elfogad, méghozzá anélkül, hogy azt átváltaná fiat pénznemre.
A kriptovaluta-tevékenységen túl a Tesla 438 millió dolláros nettó jövedelmet könyvelhetett el a negyedév során, ami egy új rekord a vállalat számára.
Az egy részvényre jutó eredményük 93 cent volt 10,39 milliárd dolláros árbevétel mellett.
Az Elon Musk által vezetett cég azt is elmondta, hogy idén a járműszállítási kapacitásának bővítését tervezi, ami az 50%-ot is meghaladhatja. Ez azt jelentené, hogy a vállalat minimum 750.000 járművet szállíthat ki 2021-ben.

Olvastad már? Robbanásszerű fejlődésnek néz elébe a pénzügyi rendszer a PayPal vezérigazgatója szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!