Dél-Korea lefoglalt bitcoint árverezett el

-

A coinok egy négy évvel ezelőtti letartóztatásból származnak, azóta hidegtárcában pihentek.
A hatóságok 2017-ben kobozták el a mostanra nagyjából 10,5 millió dollárral többet érő bitcoint. Az értük kapott pénz az államkincstáruk kasszájába került.

A hatóság közlése alapján ez az első alkalom, hogy az országban bűncselekményből lefoglalt kriptopénzt árverez el az állam. A kérdéses coinok számára pedig 2017 óta az első alkalom, hogy ismét megmozdultak.
2017-ben összesen 238 ezer dollárt kaptak volna érte, ez most 10,8 millióért kelt el, azaz 4400%-os növekedés után. Ez alapján vélhetően ’17 áprilisában történt a lefoglalás, amikor az árfolyam 1300 dollár környékén volt.
Akkor még semmiféle vonatkozó jogszabály nem létezett az ilyen esetekre, így a hatóságok egyszerűen egy hidegtárcába tették a coinokat.
Idén márciusban viszont több törvény is hatályba lépett, amelyet azóta hoztak a kriptopénzek ügyében. Így mostanra a hivatalnokok el tudták árverezni jogszabályi keretek között is a lefoglalt bitcoint.

Dél-Korea igyekszik lépést tartani a fejlődéssel, és az új szabályokkal számos felmerülhető problémát céloztak meg.
Főleg az adóelkerülés illetve a pénzmosás ellen szeretnének fellépni. Jövő évtől már jövedelemadót is kell fizetni a kriptós nyereségek után, 20%-ot.
Az adóhatóság becslése alapján az országban 25%-kal megnövekedett a kriptotulajdonosok száma a tavalyi év során, a teljes kriptokereskedési volumen pedig 800%-ot emelkedett egy év alatt.

Olvastad már? LTC/USD hosszú távú elemzés. Ádám, és Éva a mi megmentőnk?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!