A San Franciscó-i székhelyű vállalat lehet az első kriptocég, amely tőzsdére lép az Egyesült Államokban.

A Coinbase részvényei várhatóan két hét múlva lesznek elérhetők a tőzsdén.

A Coinbase tegnapi blogbejegyzése szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elfogadta a kriptotőzsde nyilvános ajánlattételre vonatkozó S-1 típusú regisztrációját.

A Coinbase A osztályú törzsrészvénye várhatóan április 14-től a Nasdaq Global Select Market kínálatában „COIN” jelöléssel lesz elérhető.

A vállalat márciusra tervezte a tőzsdére lépést, azonban a tervüket állítólag későbbre tolták, mivel 6,5 millió dolláros díjat kellett fizetniük a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottsággal (CFTC) kötött egyezség részeként.

A Coinbase decemberben elküldte nyilvános ajánlattételi tervezetét az SEC-nek, bár a vállalat 2021 elején a Nasdaqon keresztül folytatta a közvetlen tőzsdei bevezetés tervét.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

A cégnek 100 milliárd dolláros értékelése volt az eredeti nyilvános ajánlattételkor, mivel a részvényeit állítólag darabonként 375 dollárért árulta egy privát aukción a múlt hónapban.

A 2012-ben indult, a Coinbase az egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsde az Egyesült Államokban, a Coinbase Pro napi több mint 3 milliárd dollár tranzakciót kezel a CoinMarketCap szerint.

A szintén kaliforniai székhelyű Kraken kriptotőzsde még nem erősítette meg, hogy tervezi a tőzsdére lépést, de kijelentette, hogy ezt közvetlenül a tőzsdén keresztül, nem pedig speciális célú felvásárlótársaság révén fogja megtenni.

Olvastad már? LTC/USD hosszú távú elemzés. Ádám, és Éva a mi megmentőnk?

Forrás: cointelegraph.com

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA