A bitcoin ára márciusban új rekordot ért el, amiből a bányászok nagyot profitáltak.

Az Arcane Research blokklánc-elemző cég nemrégiben kiadott jelentése szerint a bitcoinbányászok a múlt hónapban több mint 1,5 milliárd dollárnyi bitcoin-blokkjutalmat zsebeltek be.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Noha a bányászási ​​bevételek a hónap vége felé lecsökkentek a kereskedési volumen rendeződése miatt, a havi összeg mégis új rekordot ért el.

A végső adat nagyjából összhangban van a Glassnode március közepén publikált előrejelzésével, miszerint a bányászok napi 52,3 millió dollárt „visznek haza”.

Egy nappal azután, hogy a bitcoin árfolyama elérte az eddigi rekordárát – 61.683 dollárt – a napi bányászbevétel március 14-én 64,7 millió dollárra emelkedett.

A bányászok feladata a tranzakciók eljuttatása a blokkláncra. A bányászok – általában nagyobb bányászvállalatokkal együttműködve – speciális hardvereket használnak a Bitcoin-szoftver futtatásához.

Ez a folyamat garantálja a biztonságot a hálózat számára, mivel a bányászok kölcsönözik számítási erejüket a kriptográfiai feladatok megoldására.

Az első bányász, akinek sikerül megoldania a feladványt, elnyeri az új blokk (tranzakciókosár) blokkláncra való felfűzésének lehetőségét, majd megkapja a blokkjutalmat, és a tranzakciókhoz kapcsolódó díjakat, amelyet a felhasználók minden elküldött tranzakció során fizetnek.

A bányászok jelenleg 6,25 BTC jutalmat kapnak, körülbelül 10 percenként, minden új, kibányászott blokk után. A blokkjutalom korábban magasabb volt.

2016. július 9-től 2020. május 11-ig a bányászok 12,5 BTC-t kerestek minden kitermelt blokkal. Az azt megelőző négy évben ez a jutalom 25, a bitcoin fennállásának első négy évében pedig 50 BTC volt.

Tehát a bitcoinbányászatból származó bevételek növekednek annak ellenére, hogy a blokkjutalmak csökkennek, mivel a szűkülő kínálat felfelé hajtotta az árat.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Valóban, az ár a bevétel növekedésének elsődleges oka. A tranzakciós díjak sokkal kisebb szerepet játszanak; az átlagos díjak márciusban csökkentek, amikor a tranzakciók száma is csökkent – derül ki a Blockchain.com statisztikáiból.

Természetesen a bevétel nem ugyanaz, mint a nyereség, de a bányászat jövedelmezősége is folyamatosan nőtt 2020 októbere óta a BitInfoCharts statisztikája szerint, márciusban pedig elérte a legmagasabb szintjét 2019 júliusa óta.

Olvastad már? Lagarde: Hónapokon belül döntünk a digitális euróról

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!