Filbfilb szerint 60.000 dollár fölötti régió hamarosan a 20.000-ről való emelkedés útját járhatja, a Coinbase IPO-ja azonban akadályt jelenthet majd a bikáknak április során.

A bitcoin a volatilitás legyőzése óta szinte folyamatosan növekszik, az április azonban továbbra is tartogathat meglepetésszerű kiárusításokat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Legújabb, pénteki piaci bejegyzésében Filbfilb, a DecenTrader kereskedési weboldal társalapítója azt mondta, szerinte a BTC/USD-árfolyam továbbra is növekedni fog.

A vezető kriptopénz korábban ezen a héten már felépült egy gyors összeomlást követően, majd péntek éjszaka egy kis időre a 60.000 dolláros szintet is megjárta.

Mivel a hétnapos növekedés még mindig csak 15%, számos ok van arra, hogy rövid távon bullish árfolyammozgásokat láthassunk most, hogy a konszolidáció befejeződni látszik – érvel Filbfilb.

„Nem hiszem azt, hogy olyan nagyon vadul fogunk majd áttörni, de úgy gondolom, hogy egy erős áttörés küszöbén állunk” – mondta.

Összehasonlításképp érdemes megnézni, mi történt, amikor a bitcoin először törte át a 20.000 dolláros ellenállást.

Hirtelen áttörések mintázata követett egy elhúzódó konszolidációt és regressziót, amely a 60.000 dollárt is ugyanúgy jellemezheti majd.

„Néhány héttel ezelőtt megosztottam egy hasonló árműveleti / piaci struktúrát arról, hogy mit láthattunk a 20.000 dolláros szinten, amely egy erőszakos kitörést követően 50.000 dollárra vitte az árfolyamot” – folytatta.

„Az árfolyam azóta szinte tökéletesen ezzel az elképzeléssel volt összhangban, most pedig egy újabb kitörés fenyeget.”

A bikák számolnak a Coinbase IPO-val, az opciók lejáróban vannak

A kitörésnek mindenesetre néhány kihívással még szembe kell néznie az elkövetkező hetekben.

A Coinbase például már teljesen felkészült április 14-i tőzsdére lépésére, ez pedig akaratlanul is egy lefelé irányuló árnyomást okoz.

Ahogy az a héten a londoni Deliveroóval is történt, egy IPO gyakran eredményez eladásokat első körben, a bitcoin esetében pedig a következmények egyértelműek.

„Megnövekedett volatilitásnak lehetünk majd tanúi április 14. körül, és onnantól figyelni kell majd a hónap végén lejáró opciókra is” – összegzett Filbfilb.

A hó végi opciólejárások szintén hatással lehetnek majd a spot árfolyamra – ez igen szépen megmutatkozott március végén, amikor a lejáró opciók értéke rekordértéket, 6 milliárd dollárt ért el.

„Sokkal több bikapiac fog jönni” jósolja Willy Woo statisztikus.

Woo a Glassnode láncelemző szolgáltató aktív BTC-készlettel kapcsolatos adataira hivatkozott, amely hasonlóan arra utal, hogy a bitcoin tovább növekedhet, mielőtt az öreg hodlerek eladják megtakarításaikat, a ciklus tetőzését okozva.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

A Coinbase IPO-jának idei hónap piacára gyakorolt hatására való tekintet nélkül az elemző szerint egy ideig biztos nem fogunk 46.400 dollár alatt zárni. Mint mondta:

A 46,4 ezer dollár az az árfolyam, amelyet szerintem nem fogunk újra meglátogatni a mostani bikapiacon (napi zárásként).”

Olvastad már? LTC/USD hosszú távú elemzés. Ádám, és Éva a mi megmentőnk?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.