A jó öreg LTC. A digitális “ezüst”. Szintén egy, a kriptos értelemben nagy múltú coinok közül.

Sajna Charlie Lee (Litecoin megalkotója) a 2017-es bika piacon fokozatosan kiszállt, amiért rengeteg kritika érte.

De valljuk be, jól tette!

Elemzés

A grafikon heti nézetet mutat. Ami elsőre szembe tűnik, egy 2018 eleje óta formálódó Ádám, és Éva alakzat, ami még szebben néz ki havi nézeten.

Ez az alakzat önmagában ~730$ körüli célárat mutat. A grafikonon a sárgás négyzet jelöli a célár helyét. A fibonacci szinteken érdekes egybeeséseket figyelhetünk meg.

Ahogy a 2017-es bika piacon a 0,618-as szint, és a korábbi (2013-as) csúcs jelentett ellenállást, úgy most is a 0,618-as FIBO szinttel küzd az ár. Várhatóan a csúcs körül is hasonló elhúzódó mozgásokat láthatunk.

Ha sikerül magunk mögött hagyni a korábbi 2017-es csúcsot, (valószínűleg egy visszetesztel) akkor nagyon gyors mozgásokra számíthatunk felfelé.

Szóval az Ádám – Éva alakzatzatból a 730$-os tartomány a cél. Viszont a korábbi 2013-es csúcsot megdöntve még közel 550%ot emelkedett az árfolyam. Ha ez most is megtörténik, akkor ~ 2.400$ körüli árfolyam sem elképzelhetetlen.

Feltűnő még hogy az árfolyam a 2017-es csúcs után akkorát esett, hogy még a korábbi 2013-as csúcs sem tudta megtartani. Még az alá is közel 60%-ot beesett.

A 2017-es csúcstól számítva 94%-os esés volt. Szóval ha ezeket veszem alapul, inkább várnék egy konzervatív 730$ körüli csúcsot, mintsem 2.400$-t. Igazából ez is szép lenne!

Aztán a csúcs után, ismét simán be eshetünk a 2017-es csúcs alá akár a 140$-os szintre.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

RSI

Itt is jellemzőek az emelkedő ciklusok. A vonalak az ellenállási, és támasz zónákat jelölik.

Konklúzió

Az Ádám és Éva alakzat simán hozhatja a ~730$-os szintet. Nagy kérdés, hogy mikor éri el ezt az árfolyam. Ha elég gyorsan, és a hagyományos értelemben vett bika piac még tart, akkor jóval magasabb árfolyam is elképzelhető, bár erre jelenleg kisebb esélyt látok.

Aki beszállót keres: nem kizárt még egy leszúrás 170$-ra, esetleg a korábbi nyakvonalra a 140$-os szintre.

Ha tetszett az elemzés, nyomj egy lájkot, és iratkozz fel hogy értesülj a jövőbeni elemzésekről, frissítésekről.

Készítette: The-Line

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.