Pletykák szerint a Morgan Stanley érdekelt a koreai Bithumb tőzsdében

-

A koreai média arról számolt be, hogy Morgan Stanley tárgyalásokat folytat a Bidenttel – a Bithumb Korea 10%-os tulajdonosával.
A koreai média szerint az amerikai székhelyű multinacionális bankóriás tárgyalásokat folytat az egyik vezető koreai tőzsde, a Bithumb jelentős részének megvásárlásáról.

A hírt március 18-án jelentette be az Aju News, a Bithumb fő részvényesével, a Bidenttel folytatott megbeszélések után – akinek nagyjából 10%-os részesedése van a Bithumb Koreában.
A Naver vezető helyi lap március 19-i cikkében azt állítja, hogy a Morgan Stanley 300 és 500 milliárd koreai von (254 – 441 millió dollár) közötti beruházást tervez.
A jelentés egy névtelen magas rangú Bithumb-képviselőt idézett: „a Morgan Stanley részt vett a Bithumb felvásárlásában.”

„A Morgan Stanley azért használta a Bidentet, mert megértette, hogy annak joga van tárgyalni egy előnyben részesített eladásról a Bithumb Holdings megszerzésére” – mondta egy másik, az ügyet jól ismerő névtelen forrás.

Joseph Young, a Cointelegraph piacelemzője megosztotta a hírt Twitteren, és megjegyezte, hogy a Bithumb 2 milliárd dolláros értékelést céloz meg.

„Azta!! A hírek szerint a Morgan Stanley 2 milliárd dolláros értékelésre pályázik Dél-Korea legnagyobb kriptotőzsdéjére, a Bithumbra. Lassan, és biztosan. Az intézményi érdeklődés robbanékonysága kétségtelen a kriptopiacon.”

A Kriptoworld tegnap számolt be a Morgan Stanley „belső feljegyzéséről”, amelyben bejelentette, hogy a cég három befektetési alapot készül indítani, amelyen keresztül „kockázattűrő” ügyfeleik bitcoinnal kapcsolatos részvényeket vásárolhatnak.
A jogosult ügyfeleknek akkreditált befektetőknek kell lenniük, és legalább 2 millió dollár értékű tőkével kell rendelkezniük a társaságnál.

Az alapokba történő minimális befektetés 5 millió dollár. A hírt kommentálva Devin Ryan, a JMP Securities amerikai befektetési banktól azt jósolta, hogy a Morgan Stanley kriptóbarát alapjai arra ösztönzik a többi pénzintézetet, hogy felülvizsgálják, és frissítsék jelenlegi digitáliseszköz-kínálatukat.

„A motivációjuk lehet a lehetőség elmulasztása, de a legrosszabb esetben lehet az üzlet bedöntése is, ha az ügyfelek jobb alternatívát látnak a konkurenciában, az negatívan befolyásolhatja a növekedést vagy a versenyhelyzetet.” – fogalmazott Ryan.

Morgan Stanley egyelőre nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: RSI, avagy a “szegényember” tuti indikátora?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!