A Morgan Stanley bemutatja a Bitcoint milliomos ügyfelei számára

-

A Bitcoin intézményi elfogadottsága tovább növekszik – már a Morgan Stanley is befektetési lehetőséget biztosít a mainstream tőke számára.

Úgy tűnik, hogy a Morgan Stanley is beadta a derekát, és jóváhagyta a Bitcoint mint befektetési lehetőség.

A CNBC beszámolója szerint a bank meghatározott feltételek mellett lehetőséget biztosít az ügyfelei számára bitcoinbefektetésekhez.

„A 4 billió dollárnyi eszközzel rendelkező befektetési bank és vagyonkezelő, szerdán egy belső levélben közölte pénzügyi tanácsadóival, hogy három olyan befektetési alapot indít, amelyen keresztül ügyfeleik bitcoint vásárolhatnak.” – tudta meg szerdán a CNBC egy, az ügyről közvetlen információval rendelkező személytől.

A befektetési lehetőség a források szerint várhatóan áprilisban nyílik meg.
A hagyományos pénzügyi szektor részéről jelentősen megnőtt a bitcoin iránti érdeklődés az elmúlt év során, főként olyan vállalatok, mint a MicroStrategy, a Tesla és a Square nagy volumenű vásárlásai miatt.
A Morgan Stanley vagyongazdálkodási ágazatának ügyfelei a Galaxy Digital Bitcoin Fund, az Institutional Bitcoin Fund, valamint az FS Investments NYDIG Select Fund révén vásárolhatnak bitcoint, bár a mennyiség az egyes ügyfelek összes vagyonának legfeljebb 2,5%-át teheti ki.
Az ügyfeleknek emellett akkreditált befektetői státusszal kell rendelkezniük, valamint legalább 2 millió dollár kezdőtőkével a Morgan Stanley-nél, és fontos egy bizonyos számlavezetési háttér megléte is.
A befektetési vállalkozások esetében a minimum összeg 5 millió dollárra emelkedik. Minden befektetési alap használata minimális befektetési feltételekkel is jár – jegyezte meg a CNBC.
A Bitcoin 2009-es megalakulása óta hosszú utat tett meg. Ára kevesebb mint 1 dollárról 60.000 dollárig emelkedett 12 év alatt, és a BTC-t ma már széles körben elfogadják életképes befektetésként.

Számos figyelemre méltó vállalatnál nagyobbra növekedett, teljes piaci kapitalizációja meghaladta az 1 billió dolláros értéket.
Annak ellenére, hogy a nyilvánosság szemében jelentős igazolást nyert, van még hova fejlődnie, hogy a befektetői világ alaptermékévé váljon.

Olvastad már? JPMorgan: A kiskereskedők több bitcoint vásárolnak, mint az intézmények

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

1,6 millió dollárnyi digitális eszközt loptak el a hackerek a Pike Finance tárcáiból

Ismeretlen támadók nemrégiben közel 1,6 millió dollár értékű digitális eszközt loptak el a decentralizált pénzügyi protokollból, a Pike Finance-ból. A protokoll bejelentette, hogy 20%-os jutalmat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!