Az Nvidia saját frissítése lőtte ki egy videókártyája hasharány korlátját

-

Az Nvidia saját szoftverfrissítése véletlenül eltávolította az ethereum bányászatára használt RTX 3060 videókártya ​​hasharány-korlátozóját.

Az Nvidia által kiadott szoftverfrissítés véletlenül megkerülte az ETH bányász​​tiltást, amelyet a cég helyezett a saját gyártású GeForce RTX 3060 videókártyákra.

Az Nvidia szóvivője kedden megerősítette, hogy a legújabb, 470.05 illesztőprogram-frissítést tévesen adták ki olyan kóddal, amelyet csak az Nvidia fejlesztői használnak, ami lehetővé tette a hasharány-korlátozó eltávolítását.

„Egy fejlesztői illesztőprogram véletlenül olyan belső fejlesztéshez használt kódot tartalmazott, amely adott konfigurációkban eltávolítja az RTX 3060 hasharány-korlátozóját.” fogalmazott az Nvidia szóvivője, a The Verge-nek.

Az Nvidia februárban döntött úgy, hogy szándékosan csökkenti az RTX 3060 sorozatú grafikus kártyák ethereumbányászási ​​hatékonyságát, hogy megakadályozza a kriptobányászok magas kereslete miatt kialakult készlethiányt.
A hardver, a szoftver és a firmware közötti háromoldalú frissítés célja, hogy a videókártya felismerje, ha ethereum bányászatához használják, és ez esetben az eszköz számítási teljesítményét felére, 50-ről 25 MH/s-ra korlátozza.
A hiba, amely lehetővé tette a kártya hasharánykorlátjának megkerülését, a szoftver oldaláról származott, és maga az Nvidia adta ki.
A cég azóta visszavonta a hibás béta frissítést, azonban ez azóta is elérhető az interneten.
Március 16-án Andreas Schilling, a HardwareLuxxtól tesztelte a hírt, miszerint a BIOS egyedi szerkesztésére volt szükség a hasharány korlátjának megkerüléséhez.
A teszt után Schilling megerősítette, hogy a 470.05 illesztőprogram egyedi és szabványos BIOS-on egyaránt futott, és hogy az Nvidia illesztőprogramja saját magának távolította el a hasharány-korlátozót.
A grafikus kártyák frissítésére váró játékosoknak ez egy rossz hír, viszont az Nvidia által előidézett galiba nem feltétlenül eredményezi azt, hogy az ETH-bányászok azonnal felvásárolják a következő GPU-kínálatot.

A Hexus.net legfrissebb jelentése szerint az érintett illesztőprogram egyszerre csak egy RTX 3060-at tud feloldani, ami egyelőre alkalmatlanná teszi a nagy bányászközpontokban való használatra.
A pletykák szerint egy egyedi módosítás március 10-én megkerülte az RTX 3060 hasharánykorlátját, lehetővé téve a teljes kapacitású ETH bányászatot.ódosítás nem az ETH, hanem egy másik GPU-val bányászható kriptovaluta, a Ravencoin bányászatát könnyíti meg.
Később kiderült, hogy ez a módosítás nem az ETH, hanem egy másik GPU-val bányászható kriptovaluta, a Ravencoin bányászatát könnyíti meg.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: Bitcoin fa?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!