5 éves börtönbüntetésre számíthat, aki nem jelenti be kriptoügyleteit Dél-Koreában

-

Dél-Koreában szigorú szabályozás lépett hatályba: a kriptocégek hat hónapot kaptak a megfelelésre.

Dél-Korea kriptopénzszektora még szigorúbban lesz szabályozva az ország kriptovállalkozásainak pénzügyi beszámolására vonatkozó törvényekkel.

A koreai JoongAng Daily értesülései szerint a dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FSC) módosította a kriptovaluta-szektor pénzügyi beszámolásának szabályait.
Ez a módosítás minden kriptovállalkozásra – tőzsdékre, vagyonkezelőkre, pénztárca-szolgáltatókra és letétkezelői platformokra – kiterjed, és célja, hogy ezek a vállalatok nyilvántartásba helyezzék tranzakcióikat a Pénzügyi Hírszerző Hivatalnál (FIU). A FIU az FSC egyik része, amely a pénzmosás elleni felügyeletért felel Dél-Korea pénzügyi ökoszisztémájában.
Dél-Korea kriptorendelete március 25-én lép hatályba. Az ország digitáliseszköz-szolgáltatóinak hat hónap áll rendelkezésükre, hogy megfeleljenek az új szabályozási paradigmának.
A megfelelőségi protokollok részeként a dél-koreai kriptoszolgáltatóknak robusztus ügyfél-azonosítási protokollokat kell elfogadniuk. Ezenkívül minden gyanús tranzakciót meg kell jelölni, és jelenteni kell a hatóságoknak további pénzmosási vizsgálatok céljából.
Azok a digitáliseszköz-szolgáltatók, akik szeptember 24-ig elmulasztják a jelentéstételi rendeletet betartását, akár 50 millió von (44.000 USD) pénzbírságot vagy ötéves börtönbüntetést kaphatnak.
Március 25-től minden új kriptoszolgáltatónak – aki az országban szeretne tevékenykedni – regisztrálnia kell az FIU rendszerében.
A kriptobejelentési szabályozás csupán a legújabb eleme a törvények és rendeletek tömkelegének, amelyek a dél-koreai kriptovaluta-rendészethez kapcsolódnak.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a Nemzeti Adószolgálat (NTS) hétfőn elmondta, hogy több mint 2400 olyan személyt sikerült azonosítaniuk, akik vagyonukat kriptovalutákba rejtették, hogy elkerüljék az adózást.
A tőzsdék már megosztják az ügyfelek adatait az NTS-szel, mivel az adóhatóság célja, hogy további adócsalókat azonosítson, akik digitális eszközökbe rejtik el vagyonukat.
Az ország kriptoadószabálya 2021 januárjában lép hatályba. A törvény értelmében a kriptovaluta-kereskedelem nyereségére 2300 dollár fölötti tőkenyereség-adót vetnek ki.

Olvastad már? Az Oakland baseball csapata mostantól bitcoint is elfogad

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!