Az Oakland baseball csapata mostantól bitcoint is elfogad

-

Az Oakland, a „Moneyball” című film középpontjában álló baseballcsapat lehetőséget biztosít a rajongói számára, hogy egy hatszemélyes lakosztályért bitcoinnal fizessenek a 2021-es hazai szezonban.

A 2011-es Oscar-díjra is jelölt „Moneyball” című filmből ismerős Oakland csapata Bitcoin-barát ajánlattal köszöntötte rajongóit.

A klub egy hatszemélyes lakosztályt kínál a teljes hazai szezonra 1 BTC-s áron, ami jelenleg 57.653 dollár. Mivel a lakosztály fiat árát 64.800 dollárban szabták meg, a bitcoinnal vásárlók jelentős összeget takaríthatnak meg.
A Bitcoin 2020 decemberi áremelkedése nyitotta meg a lehetőséget arra, hogy a klub olyan ajánlatot készíthessen a rajongóinak, amely gazdaságilag is megalapozott a csapat számára.
Dave Kaval, a klub elnöke március 14-i interjújában elmondta:

„A döntés oka részben az, hogy jelenleg 1 BTC körülbelül annyit ér, mint egy lakosztály a szezonra, és ez választási lehetőséget ad a rajongóinknak. Ezenfelül tesztelni is tudjuk a dolgot, hogy megéri-e a jövőben is foglalkozni a kriptós fizetési lehetőséggel.”

Kaval hozzátette, hogy a kriptó használata mellett szólt még a növekvő népszerűség Kaliforniában. Megjegyezte, hogy „sok ember beszélget a bitcoinról, vagy kereskedik vele, különösen a Bay Areában.”
A következő szezonra 100 lakosztállyal készülnek 1 BTC áron. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom csak nemrégiben erősítette meg, hogy a meccsek továbbra is csak 20%-os kapacitással látogathatók, a COVID-19 esetek miatt.

A kriptofizetési lehetőségeken túl, a nem helyettesíthető tokenek piaca is egyre népszerűbb a művészeti világban és sportközösségekben.
Idén februárban például a vásárlók dollármilliókat költöttek Micah Johnson, korábbi baseballjátékos tokenizált műveire.
Eközben a blokklánc sportcégek, mint a Chiliz, próbálják megalapozni az baseball liga rajongótáborában az NFT-ket, ami számukra egy jövedelmező utat jelentene a technológia tömeges átvételéhez.

Olvastad már? Szórakozott állapotban nyilatkozott Dave Portnoy: „tévedtem a bitcoinról”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!