A bitcoin és az arany harcából már több mint fél éve a bitcoin javára vívják

-

A bitcoin technikai és fundamentális erőssége is növekszik – hamarosan akár az aranyét is meghaladhatja.

Egy sor indikátor azt jelzi, hogy a bitcoin egyre inkább az arany elé vágtat mint elsődleges menedékeszköz. Mindez új utakat nyithat meg a mainstream elfogadottság előtt – állítja Mike McGlone, a Bloomberg vezető árucikkstratégája.

McGlone hétfőn azt tweetelte, hogy a menedékeszközök közötti harc a bitcoin javára kezd eldőlni a technikai és fundamentális indikátorok alapján. Mint mondta:

„Az aranynak mindig meglesz a helye az ékszer- és érmegyűjtemények között, a legtöbb indikátor szerint azonban a bitcoin is gyorsabb tempóra kapcsolt, amellyel átveheti a nemesfém helyét mint értéktároló a befektetők portfóliójában.”


A tweetben közölt csárt szerint a bitcoin 2020 közepe óta kezdte el lekörözni az aranyat, miközben az arany-ETF-ekben tárolt vagyon mértéke fokozatosan csökkent.
Úgy néz ki tehát, hogy a bitcoin egyre elterjedtebbé válik az intézményi befektetők körében, az arany kárára. A grafikon éles csökkenést mutat a bitcoin volatilitásában az arany volatilitásához viszonyítva.
McGlone már régóta azzal érvel, hogy végül a bitcoin fog a befektetők leginkább kedvelt menedékeszközévé válni, ahogy a „digitális arany” narratívája is egyre elterjedtebbé válik.
Február elején a Bloomberg stratégája azt jósolta, hogy a BTC gyorsan elérheti az 50.000 dollárt, ha a befektetők az aranyrudakból digitális eszközökbe menekülnek.
A vezető kriptopénz két héttel később valóban megütötte az ötvenezret.
2020 novemberében McGlone azt is jósolta, hogy a bitcoin az elkövetkező két évben minden bizonnyal el fogja érni a 170.000 dollárt, majd ezt követően az aranyhoz hasonlóan konszolidálódni fog.

Az idei évben eddig az arany és a bitcoin közötti csata szintén a bitcoinnak kedvez. Hétfőre egyetlen bitcoin már 30,3 uncia aranyat ér.
Ez az arány februárban érte el a csúcsát, 32,1 uncia értéken a MarketWatch adatai szerint.
A bitcoin spot árfolyama jelenleg kicsivel 51.000 dollár alatt található, amely 13,4%-os növekedésnek számít az elmúlt hét naphoz képest.

Olvastad már? A Galaxy Digital 32 millió dollárból indít Ethereum Alapokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!