A Dallas Mavericks csapata már Dogecoint is elfogad fizetségként

-

A tulajdonos Mark Cuban szerint szinte senki sem fizet bitcoinban náluk, de vajon a DOGE sikeresebb lesz?
Cuban mostanában teljesen belefeledkezett a kriptoszférába, az elmúlt hetekben folyamatosan ilyen témákról beszél. Ethereum, NFT, okosszerződések, és ezek hatása a világra, több alkalommal is előkerültek az interjúiban.

A Mavericks a második csapatként fogadta el a bitcoint az NBA-ben, még néhány éve. Most a BitPay közreműködésével a Dogecoint vezeti be, mint fizetési lehetőséget a jegyvásárlás, illetve a különböző rajongói termékek esetében.
A Dogecoin, mint vicc-coin, nemrégiben nagy emelkedéseket produkált, köszönhetően Elon Musk tweetjeinek.
A BitPay ma vette fel a listájára a támogatott projektek köz, a Mavericks pedig az első csapat, amely fizetségként el is fogadja.

Hogy miért?

„Mert megtehetjük. Néha olyan dolgokat is csinálhatunk az üzletben, amely vicces, felvillanyozó, és remélhetőleg nagy visszhangot kelt. Szóval mi mostantól elfogadjuk a Dogecoint, vélhetően az idők végezetéig. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mi is ez a Dogecoin, kérdezz meg pár tinédzsert a TikTok-ról!”

Ha a közelmúltból indulunk ki, akkor viszont kicsi az esélye, hogy sokan fizetnének náluk Dogecoinnal.
Egy másik interjúban beszélt erről Cuban:

„Öt vagy hat éve vezettük be először, hogy lehet nálunk bitcoinnal fizetni. De senki sem fizetett. Igazából csak azért engedélyeztem, hogy bebizonyíthassam, senki sem fogja vásárlásra használni a BTC-t. Aztán pár éve megint lehetővé tettük, és összesen 314 dollárért vett valaki valamit. Valaki be akarta bizonyítani, hogy az emberek fognak vásárolni bitcoinnal is, én meg be akartam bizonyítani, hogy nem.”


Most, hogy a legtöbb kriptopénz éppen emelkedő árat tapasztal, még kevesebben fogják elkölteni a sajátjukat.
Érdekes lesz látni, hogy mondjuk a Tesla és a PayPal is lehetővé tette a bitcoinos fizetést, és egy darabig senki sem fogja használni.

Ráadásul ahogy Cuban meg is jegyezte, „ha fiatra váltod menet közben, akkor ugye nem is igazából kriptóval fizetsz”.

Olvastad már? A Bitcoin-készlet 17%-a 7 éve nem mozdul

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Michael Tipton

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!