A határidős Ethereum-ügyletek napi kereskedése 1 hét alatt duplázódott meg a CME-n

-

A határidős Ethereum-ügyletek napi kereskedési volumene meghaladta a 75 millió dollárt a chicagói árutőzsdén (CME) – számolt be a Glassnode kriptoelemző vállalat.

„Az intézményi kereslet: egy héttel a határidős Ethereum-ügyletek bevezetése után a napi kereskedési mennyiség tegnap elérte a 75,8 millió dollárt a CME-n – ez csaknem duplája a pénteki, 40 millió dolláros mennyiségnek.” – mutatott rá a Glassnode.

A határidős ügylet a származtatott ügyletek egy olyan típusa, ahol két fél megállapodik egy adott eszközzel való kereskedés áráról és idejéről.
Az opciós ügylettel ellentétben a határidős ügyletek kötelező érvényűek, vagyis a szerződéseket azok lejárati időpontjában teljesíteni kell, az eszköz érvényes piaci árától függetlenül.
A CME határidős ETH-ügyleteinek open interestje – ami az összes nyitott szerződés együttes értéke – tegnap elérte a 62 millió dollárt.
A Glassnode adatai szerint, az Ethereum-blokklánc egészében nagy fellendülés látható – mutatott rá Elias Simos, a Bison Trails blokklánc-infrastruktúra vállalat protokollszakértője.

„Az Ethereummal még soha nem folytattak ennyire tartós tevékenységet.” – jegyezte meg Simos.

„Az aktív címek számának 3 hónapos átlaga megtört az előző rekordárnál, és nem úgy tűnik, hogy vissza akarna esni!” – tette hozzá a szakértő.
A Skew kriptoelemző platform diagramja szerint azonban a CME kereskedési volumene még mindig csak egy csepp a kriptotengerben.
Például a Binance egyedül jelenleg kb. 6 milliárd dollárt termel naponta a határidős Ethereum-ügyletekkel, és ennek megfelelően a teljes open interest esetükben 1,47 milliárd dollárt tesz ki.
Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a CME forgalma elsősorban az intézményi befektetők felé irányul nem pedig a kiskereskedők felé – a Binance-szel és egyéb kriptotőzsdékkel ellentétben.
Ennek ellenére, az határidős ügyletek kereskedési volumenének gyors növekedése azt jelzi, hogy pénzintézetek részéről is nagy a kereslet a kriptoeszközökre.

Olvastad már? Bill Gates is másképp tekint már a Bitcoinra, mint 3 éve

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!