Bill Gates is másképp tekint már a Bitcoinra, mint 3 éve

-

A Microsoft vezérigazgatója is a bitcoinról beszél – nem tudja, hogyan alakulhat tovább az árfolyam.

A Microsoft-társalapító Bill Gates a CNBC-nek ma elmondta, hogy semlegesen viszonyul a bitcoinhoz, mindenesetre kifejtette azzal kapcsolatos véleményét, hogy a pénz egy digitális jövő felé halad előre.

„Nem birtokolok bitcoint, és nem is shortolom. Így semleges a véleményem” – mondta.

A filantróp rámutatott, hogy alapítványai már most is használnak bizonyos típusú digitális pénznemeket a fejlődő régiókban, ezek azonban nem olyan kriptopénzek, mint amilyen a bitcoin.

Kifejtette, hogy az általuk használt pénzek ettől függetlenül átláthatóan működnek.
Ezeket a valutákat látszólag a Bitcoinhoz hasonlította, de leszögezte, hogy egyáltalán nem támogatják az adóelkerülést vagy a törvénytelen tevékenységeket.
A bitcoinnal kapcsolatban megjegyezte, hogy az árfolyamot elsősorban a piaci spekuláció alakítja, és hogy ő maga képtelen lenne előrejelezni annak árfolyamát.

„A bitcoin azonban növekedhet vagy csökkenhet, mindössze egy mánián vagy akármin alapulva, nekem pedig nem áll módomban megjósolni, hogy hogyan fog tovább fejlődni” – mondta.

Azonban nem ez az első alkalom, hogy Gates a Bitcoinról beszélt. 3 évvel ezelőtt azonban még jóval pesszimistább hangokat ütött meg, ha a kriptopénz szóba került.

„Eszközosztályként nem termelsz semmit és nem is várhatod el, hogy növekedjen. Ez egy egyszerű »nagyobb bolond elmélet« típusú befektetés”mondta Gates a CNBC Squawk Box című műsorában 2018 májusában.

Hozzátette, hogy akkor shortolná a bitcoint, ha „lenne egyszerű módja, hogy úgy tegyen.”
Gates korábban már „őrült, spekulatív befektetéseknek” is nevezte a Bitcoint és az ICO-kat. Hozzátette, hogy egyszer bitcoinnal is megajándékozták születésnapi ajándék gyanánt, hogy néhány évvel később eladja.

Gates múlt éven egyike volt azoknak a prominens személyiségeknek, akiknek Twitter-fiókját egy scam során feltörték, és a kriptovalutákat kunyeráltak azok követőitől.

Olvastad már? A Wedbush elemzője szerint nem fog eltűnni a bitcoinmánia

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Red Maxwell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

1,6 millió dollárnyi digitális eszközt loptak el a hackerek a Pike Finance tárcáiból

Ismeretlen támadók nemrégiben közel 1,6 millió dollár értékű digitális eszközt loptak el a decentralizált pénzügyi protokollból, a Pike Finance-ból. A protokoll bejelentette, hogy 20%-os jutalmat...

Itt a Solana legnagyobb multichain jófiúja, a Dogeverse

A Solana legnagyobb multichain mém érméje, a DOGEVERSE egy nagyszabású előértékesítést tart, és cikkünk írásának pillanatában már 13 millió dollárt felett szárnyal a gyűjtése.  Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!