Bitcoin ETF-et indítana az NYDIG, a Morgan Stanley is csatlakozna

-

A kriptopénzekkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó S-1 típusú cég az SEC-hez egy bitcoin-ETF elindításáról szóló kérelmet juttatott el.

A New York Digital Investment Group, vagyis NYDIG kedden nyújtotta bitcoin-ETF-ről szóló regisztrációs kérelmét az SEC részére.

A beadvány keretében az NYDIG Trust Company LLC lenne az alap vagyonkezelője, és a Morgan Stanley is besegítene, mint hitelesített résztvevő.
A Morgan Stanley árulna részvényeket az alapban, amelyek tükröznék a vagyonalap eszközeit, a keresletet és kínálatot, valamint a piaci tényezőket.
A részvények az NYSE Arca tőzsdén kerülnének listázásra, egyelőre ismeretlen néven.
A prospektus összefoglalója alapján:

„A vagyonalap befektetési célja, hogy tükrözze a bitcoin árfolyamának teljesítményét. A vagyonalapnak nem célja, hogy bármilyen index vagy mutató teljesítményét tükrözze. A befektetési célként a vagyonalap bitcoint fog birtokolni.”

Az NYDIG eddig is jelentős aktivitást mutatott a kriptoszférában, most pedig az a céljuk, hogy további intézmények számára hozzák el a bitcoint.
2020 novembere és decembere során a cég 150 millió dollárt gyűjtött össze két kriptobefektetési cégen keresztül. New York állam 2018-ban adta meg az NYDIG számára a BitLicense működési engedélyt.

Az NYDIG mögött álló Stone Ridge az egyik legnagyobb intézményi bitcointulajdonos.  Már sokan várják egy bitcoin-ETF megjelenését, miután számos próbálkozás vérzett már el az SEC színpadán.
Kanada nemrég engedélyezte Észak-Amerika első bitcoin-ETF-jét, amely lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy derivatívák nélkül szálljanak be a bitcoinba.

Olvastad már? A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!