Már több mint 3 millió ETH biztosítja az ETH 2.0-t

-

Az Ethereum 2.0 biztonságosabb, mint valaha, de továbbra is zajlik a frissítés fejlesztése.

A Glassnode adatai alapján már több mint 3 millió ether biztosítja az Ethereum 2.0 biztonságát.

Mi az az ETH 2.0?

Az ETH 2.0 az Ethereum-blokklánc következő generációja, amely a tervek szerint gyorsabbá, olcsóbbá és fenntarthatóbbá tenné az egész hálózatot.
Az egyik legnagyobb változás, hogy a hálózat az energiaigényes proof of work modellről proof of stake-re vált.
A Bitcoin is a proof of work modell alapján működik. A Cambridge-i Egyetem elemzései alapján a Bitcoin hálózata már több energiát fogyaszt, mint a 45 milliós lakosságú Argentína. Természetesen mind tudjuk, hogy ennek az energiának egy része vagy megújuló forrásból származik, vagy pedig olyan villanyáram, amelyet a felesleg miatt egyébként valami teljesen haszontalan dologra használnának el.

Az Ethereum átvált egy proof of stake rendszerre, amellyel a tehetősebb felhasználók hitelesítik a tranzakciókat.
Az ETH 2.0 hálózatán az ETH lekötésével biztosítható a hálózat – évente akár 20%-os megtérülést hozva.
Pontosabban az ETH 2.0 „beacon láncán” lehet zárolni az ETH-t, amely 2020 decemberében indult. Ez a lánc jelenleg nem csinál sok mindent, és még csak az első lépést jelenti az ETH 2.0 nagyon hosszú fejlesztési terve során, amely évekbe fog telni.
Számos jelenlegi problémát orvosolhat az ETH 2.0 indulása. A jelenlegi tranzakciós díjak mellett akár 20 dollárba is kerülhet egy utalás. Emellett a hálózat lassú is.
A hálózat jelenlegi verziója másodpercenként 14 tranzakciót tud feldolgozni, Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója szerint a következő generáció akár több százezret is képes lesz majd.


Az égető kérdés ennek ellenére fennáll: a fejlesztési ütemet nézve nincs kizárva, hogy mire az ETH 2.0 elkészül, az ágazat átvált egy másik blokkláncra? Kihívókból nincs hiány, a Cardano és a Polkadot mindketten gőzerővel törnek előre.

Olvastad már? Elfogadták az első amerikai bitcoin ETF-et

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) tőkebeáramlása elhalványul a Bitcoinhoz (BTC) képest

Az Ethereum tőkebeáramlása nem tudta követni a bitcoinban tapasztalt növekedést, ami a befektetői érdeklődés eltérését mutatja. A jelenleg zajló ciklus során a BTC és az ETH...

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!