A JPMorgan alelnöke beismerte, hogy „egy ponton” kereslet alakulhat ki a bitcoin iránt

-

Daniel Pinto, a JPMorgan alelnöke a CNBC műsorában szerepelt.
Az üzenet ugyan optimistának tűnik, de a lényeg az, hogy továbbra sem jelentős a bitcoin iránti kereslet.

Mennyi kereslet lenne megfelelő?

A bitcoin árfolyama október óta közel megötszöröződött.
A folyamat során felrobbant a centralizált tőzsdék forgalma, emellett az olyan intézményi platformok, mint a CME határidős piacok és a Grayscale Bitcoin Trust is rekordmagas forgalmat jegyzett.
Azonban Pinto szerint továbbra sem elég magas a bitcoin iránti kereslet, így tovább kell növekednie, mielőtt a befektetési bankok is komolyan vennék.

„Ha idővel kialakul egy pénzügyi eszköz, melyet különböző vagyonkezelők és befektetők is használnak, akkor mindenképpen be kell szállnunk. Egyelőre még nem elég magas a kereslet, de idővel biztos kialakul.”

Azonban ez egyre közeledik.

Február 11-én Roman Regelman, a BNY Mellon vezérigazgatója azt mondta, hogy bankja hamarosan bitcoinszolgáltatásokat fog nyújtani.
Regelman a CNBC-nek adott közleményében elmondta:

„A BNY Mellon büszkén jelentheti be, hogy ez az első nemzetközi bank, amely integrált digitális valuta szolgáltatásokat fog nyújtani. Egyre nagyobb az ügyfelek kereslete a digitális eszközök iránt, és az egyre fejlődő megoldások és szabályozási átláthatóság kitűnő lehetőséget jelent számunkra.”

A BNY Mellon belépése előtt a Mastercard is bejelentette, hogy a jövőben támogatni fognak bizonyos kriptovalutákat.
Nem minden bank, intézmény és pénzügyi cég ismeri el a kriptopénzeket mint valós pénzügyi eszköz, de már számos pénzügyi konglomerátum belépett.
Így a mainstream elterjedés szempontjából továbbra is pozitív fejlemény, hogy egyre több a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatás.

Ez is hatással lehet az árfolyamra?

A Mastercard és a BNY Mellon bejelentése után új csúcsra tört a bitcoin. A hagyományos pénzügyi cégek támogatása jelentősen megdobta a bitcoin és a kriptopénzek iránti keresletet.
Ha ez tovább folytatódik, akkor a bitcoin további ellenállási szinteket törhet át.

Olvastad már? Soha annyi bevételt nem termeltek még a bányászok egy óra alatt, mint amennyit ma

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

20 év börtönre számíthatnak az Ace Exchange csalási botrányának gyanúsítottjai Tajvanon

A tajvani ügyészek 20 éves börtönbüntetést javasolnak a Ace Exchange kriptotőzsdével kapcsolatos csalási és pénzmosási ügy fő gyanúsítottjai számára. A vádlottak között szerepel David Pan,...

Litecoin (LTC) technikai elemzés 04.28.

Prémium Litecoin (LTC) A Litecoin (LTC) befektetői számára kényelmes hetet jelentett a coin árfolyamának emelkedése. A heti rally lehetővé tette az LTC számára, hogy elérjen egy kritikus szintet,...

Az Nvidia részvények 15%-kal emelkedtek 5 nap alatt

Az Nvidia árfolyamának jelentős emelkedése után rögtön megkezdődött a spekuláció, hogy az AI-vonatkozású tokenek lesznek a következők, amelyek erősödést produkálnak. Az Nvidia - az egyik legnagyobb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!