Az OKEx a Lightning Networkkel gyorsítja a bitcointranzakciókat

-

Ahogy a Lightning Labs tovább dolgozik a Lightning Network képességeinek fejelsztésén, egy újabb tőzsde csatlakozott a hálózathoz.

Az OKEx olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat tenne lehetővé a Lightning Network integrálásával.

Egy keddi bejelentés szerint a Lightning Network integrációja a következő negyedévben várható, amikor az OKEx is csatlakozik a hálózathoz mint csomópont.
Az integráció lehetővé teszi az OKEx-felhasználók számára, hogy a Lightning Network előnyeit felhasználva utaljanak bitcoint, ezzel csökkentve a tranzakciós időt és költségeket.
A Lightning Network egy második szintű skálázási megoldás és fizetési protokoll, amely a Bitcoin blokkláncára épül.
A protokoll megalkotását Josep Poon és Thaddeus Dryja javasolta még 2015-ben, hogy megoldják a bitcoin skálázási kérdését. A BitInfoCharts adatai alapján hétfőn több mint 15 dollárba került egy átlagos bitcoinutalás.
Mivel a Lightning Network nem maga a blokklánc, hanem egy rá épülő második réteg, így alkalmas kisebb vagy mikrofizetések lebonyolítására.
A Lightning Labs 2020 augusztusában mutatta be az úgy nevezett „Wumbo” csatornákat, hogy lehetővé tegyék a csomópontok számára nagyobb tranzakciók lebonyolítását.
A Wumbo szó „nagyot” jelent, a Spongyabob Kockanadrágból ered. Azért kapták ezt a nevet a csatornák, mivel a 0,1677 bitcoinos korlátnál nagyobb tranzakciókat is átengednek.
Nem az OKEx az egyetlen tőzsde, amely a Lightning Networkkel kísérletezik. 2019 júliusában az európai Bitstamp váltó is felállította saját csomópontját, hogy javítsák a hálózat képességeit.

2019 decemberében a Bitfinex tőzsde elsőként engedélyezte a Lightning-fizetéseket. 2020 szeptemberében a Bitfinex bejelentette, hogy támogatni fogja a Wumbo-csatornákat, hogy felhasználók nagyobb bitcoinmennyiségeket is utalhassanak.
Az elmúlt hónapok során egyre több kriptotőzsde kezdte támogatni a Lightning Network hálózatát. 2020 decemberében az amerikai Kraken is arról adott hírt, hogy 2021-ben érkezik a Lightning támogatása.
Emellett az OKCoin is bejelentette, hogy 2021 első negyedévében integrálják a hálózatát.

Olvastad már? Januárban 22,3 millióval rekordot döntött az aktív Bitcoin-tárcák száma

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!