Bitfinex-CTO: a bitcoin úgy emelkedik, ahogy a GameStop-saga bontakozik

-

Paolo Ardoino szerint a GameStop short squeeze-nek és a bitcoinnak jóval több közös vonása van, mint amennyi a felszínen látható.
A GameStop-részvények hirtelen emelkedése pozitív megvilágításba helyezte a bitcoint, mivel egyre több lakossági befektetőnek számít vonzónak, hogy „szembe álljon” a pénzügy jelenlegi helyzetével – fogalmazott a Bitfinex-CTO, Paolo Ardoino.

A bitcoin árfolyama pénteken elérte a 38.500 dollárt, éppen amikor az amerikai részvények október óta a legrosszabb kereskedési hetüket zárták.
A BTC és a részvények közötti eltérés részben annak tudható be, hogy az r/WallStreetBets nevű Reddit-csoport tagjai elkezdték „short squeeze”-elni az intézményi befektetőket.
A reddites tervezett vásárlási roham a GameStop (videójáték- és szórakoztatóelektronikai kiskereskedés) köré irányult.
Elon Musk, a világ leggazdagabb embere a Bitcoin szimbólumát is felvette Twitter-oldalára, feltehetően ezzel jelezve újdonsült támogatását a digitális pénznem felé.
Paolo Ardoino úgy véli, hogy a GameStop-saga csak a pénzügyi felkelés kezdetét jelenti a jelenlegi pénzügyi helyzet ellen, és hogy a Bitcoin is jelentős hasznot fog húzni a narratívából.

„A Bitcoin ismét növekszik, mivel a GameStop-kérdés középpontba került” – mondta Ardoino a Cointelegraph-nak. „Mivel a lakossági befektetők szószólói a pénzügyi piacok jelenlegi szerkezetével és gyakorlatával szemben állnak, fontos megjegyezni, hogy a blokklánc-technológia területén végzett munka nagy részét ezek az akadályok ihlették.”

– mondta, majd hozzátette:

„A mindennapi dolgozó emberek előtt álló akadályok elhárítása, akik vagyonukat gyarapító lehetőségeket keresnek és építenek, mindig is a kriptográfia szellemének része volt.”

A kiskereskedő tömeg a múlt héten mégis jelentős csapást kapott, miután a Robinhood – egy kereskedési platform, amely (nevéből is adódóan) állítólag a „kisemberek” oldalán áll  – a rendkívüli volatilitástól való félelem miatt felfüggesztette a GME és más részvények vásárlását.
Eladásuk ezalatt továbbra elérhető opció maradt. Röviddel az incidenst követően közös polgári peres eljárás indult Robinhood ellen.

Ardoino nem az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy a Bitcoin profitálni fog a GME „short squeeze”-ből.
Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital hedge fund alapítója szintén úgy véli, hogy „a GME esete csak még jobban bizonyítja a koncepciót, miszerint a Bitcoin működni fog.”
Eközben Mike Novogratz, a Galaxy Digital igazgatója a GME-történetet „a defi óriási támogatásának” nevezte, amely a blokklánc-technológia egyik legnagyobb felhasználási területe.

Olvastad már? Az ADA tárcák száma 40%-kal nőtt év eleje óta

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!