Hogy volt 2020 a kriptóban? Első negyedév

-

Az év sokak számára rettenetesnek számított, de lassan vége. Mit is mondhatnánk, amit még eddig nem? Jó, hogy már a végéhez értünk, de van még pár dolog a listán.
Vegyük sorra, hogyan is alakult a kriptovilág idén, negyedéves bonttásban!

A vírus előtti pump

A január, február jól telt a BTC számára, 7200-on indult az év, és az első hónap végét 9350 dolláron zárta.
Februárban tovább ugrott, 10 ezer fölé is benéztünk, mielőtt visszakorrigált a 8600 körüli szintre. Ha nem nézted a vuhani híreket, talán még örülhettél is.

Február 5. az 500 milliomodik bitcoin-tranzakció

Ez jelenős mérföldkőnek számít, blokkba kerül ekkora számú tranzakció. Érdemes viszont hozzátenni, hogy az azóta eltelt idő során újabb 100 millió tranzakció történt.

Március közepén jött a víruspánik

Március kilencedikén érte el a pánik első hulláma az értékpapírtőzsdét, a Dow index 2000 pontot esett aznap, addig ez volt a legnagyobb napon belüli csökkenés. Három napra rá meg is dőlt a rekord, 2300 pontos eséssel, majd 16-án a 2997 pontal, azaz majdnem 13%-kal.

A kriptopiac 12-én került az aljra, ekkor az éjszaka során 4100 dollárig zuhant a bitcoin árfolyama. A nagyobb piacokon rekordot döntött a volumen is, ahogy az emberek próbálták kivenni a pénzüket a kriptoeszközökből.

Az iparág készülődött a felezésre

Mielőtt a vírus vette át a hírek uralását, a kriptopiac egyöntetűen a felezés körül forgott. Még jobban előtérbe került, hogy a bitcoin tényleg jó hosszú távú értékőrző lehet, és nem biztos, hogy vásárlásra kell használnunk. A bányászcégek számára viszont elsősorban optimalizálást hozott.
A kínai Bitmain például jelentős mértékben csökkentette az alkalmazottai számát is, hogy fel tudjon készülni a bevétel feleződésére.

Gabbard és Yang kiszálltak az elnöki kampányból

Eleinte mindketten szerették volna az elnökjelöltséget a Demokrata Párton belül. Andrew Yang kifejezetten kriptopárti politikus, aki például a saját hivatalos oldalán is használ blokkláncos alkalmazást, februárban kiszállt a versenyből.
Tulsi Gabbard szintén 2017 óta kriptotulajdonos, de márciusban ő is úgy döntött, mégsem méretteti meg magát.


Persze, itt megemlíthetünk még két komoly kriptorajongó indulót is, hiszen Brock Pierce és John McAfee mindketten bejelentették, hogy szívesen lennének elnökök.
Persze, ez végül nem valósult meg, McAfee például azóta már egy spanyol börtönben van.

Az utopisztikus Akon City Szenegál vadonjából fog kinőni

Akon jó ideje kedveli a kriptót. A zenész-vállalkozó még a saját, minden fantáziát nélkülözően csak Akoin-nak nevezett kriptopénzét is kiadta már, és januárban bejelentette, hogy akár egy egész várost is felépítene.
Az elképzelések alapján Akon City Dakar közelében lenne, Szenegálban, és Akon vezetné. A tervek nem aprózzák el, egy 2 milliárd dolláros turistaközpontot álmodott meg, amely 2025-re készülne el, és teljes egészében kriptopénz-alapon működne.
Akon szerint a kriptopénzek „visszaadhatják az erőt az embereknek”, és csökkenthetik az afrikaiak függését a kormányaiktól. Persze sokan kételkednek benne, hogy ez a fajta kripto-utópia egyáltalán megvalósulhat-e.

Olvastad már? 27.000 dolláron a bitcoin, ezzel már a Visa összértékét is meghaladta

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!