27.000 dolláron a bitcoin, ezzel már a Visa összértékét is meghaladta

-

A bitcoin 27.000 dolláros árfolyamával már a Visa 460 milliárd dolláros összértékét is utolérte.
A Visa összértéke jelenleg 460.06 milliárd dollár a Yahoo Finance adatai alapján. December 26-án a bitcoin összértéke pedig átlépte a 462 milliárd dollárt.

Nem jó a hasonlat?

A bitcoin lényegében a Visa cég peer-to-peer szoftververziója, azonban egyesek szerint nem megfelelő a hasonlat.
Azonban az, hogy a bitcoin utolérte a Visa összértékét, sokkal inkább szimbolikusabb.
2020 során jelentősen megnőtt az intézményi kereslet a bitcoin iránt. Az intézmények érdeklődése exponenciális mértékben növekszik, ez a mostani mérföldkő pedig további olaj lehet a tűzre.
Egyre több intézmény lép be a Grayscale és a CME bitcoinalapú határidős piacain keresztül. A Grayscale által kezelt vagyon már közel 17 milliárd dollár, a CME-n pedig több mint 1 milliárd dollár értékű a nyitott szerződések értéke.
Emellett a Square és PayPal után a Visa is érdeklődni kezdett a kriptopénz iránt. Például a Visa kriptobetéti kártyák kiadásáért felelős Wirex kulcsfontosságú szereplő lett Európában.
Cuy Sheffield, a Visa kriptopénzekért felelős igazgatója elmondta:

„A digitális valuták még több lehetőséget tartogatnak a digitális fizetések számára. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együttműködhetünk olyan fintechcégekkel, mint a Wirex, hogy több mint 61 millió Visa-ügyfél számára tegyük elérhetővé a digitális valutákkal való fizetéseket.”

A láncadatok alapján megbecsülhető, hogy merre tart a bitcoin

Rövid távon továbbra is jók a bitcoin kilátásai. Az Intotheblock alapján a 23.069 és 23.377 dolláros szintek jelenthetik a következő támaszszinteket:

„A bitcoin tartja a 23.000 dollárt. Az IOMAP mutató alapján $23,069 és $23,377.1 között lesz a következő támaszszint, ugyanis közel 900.000 cím itt vásárolt fel 796.000 bitcoint.”


Amíg a bitcoin tartja a támaszszinteket, továbbra is ki fog tartani az emelkedés.
Michael van de Poppe, az Amszterdami Tőzsde főállású kereskedője szerint a teljes kriptopiac összértéke hamarosan áttörheti a korábbi, 780 milliárd dolláros rekordját.

„A kriptopiacok összértéke is hamarosan áttöri korábbi rekordját. Az 550 és 450 milliárd dollár közötti szintet érdemes figyelni, itt érdemes minden kisebb esést felvásárolni. Ha ez tartja magát, akkor a következő emelkedéssel újra rekordmagasan leszünk.”

Olvastad már? Karácsonykor új csúcsra tört a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!