A svájci Sygnum Bank tokenizálta a saját részvényeit a nyilvános kibocsátás előtt

-

Svájcban működik a Sygnum Bank, amely híres arról, hogy nagyon közeli viszont ápol a kriptopénzekkel.
Ez most annyira közelivé vált, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő nyilvános részvénykibocsátása előtt már blokkláncon tokenizálta a saját részvényeit.

A multhéten jelentették be, hogy összhangban a tervezett IPO dátumával, az Ethereum blokkláncán tokenizálták a részvényeiket, mégpedig a Desygnate platform segítségével.
Ez a platform alternatívát nyújthat az IPO-kibocsátásra, hiszen a helyi törvények alapján a tokenizált részvényekre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a hagyományos megfelelőik.
November végére teljesen kompatibilissé váltak a legfrissebb svájci tokenizációs jogszabályokkal, a blokkláncra vonatkozó törvényekkel, amelyek jövő év februárjában fognak hatályba lépni.
A Sygnum társalapítója, és a Desygnate ügyvezetője közös bejelentésben beszéltek arról, hoogy így most a Sygnum a világ első bankja, amely a saját részvényeit blokkláncon bocsátja ki.

„Izgalmas, hogy mi vagyunk az első bank, amely tokenizálja a saját részvényeit. Ez jelentős mérföldkő az úton, hogy még teljesebb, még közvetlenebb hozzáférést adjunk a birtokolt javakhoz. Új módon tudjuk növelni az ügyfeleink elégedettségét, és a lehető legnagyobb mértékben biztosíthatjuk a likviditást a részvényeseinknek.”

Mivel pedig így teljesen digitalizálódik a részvény, a Sygnum több újdonságot is be tud majd vezetni, amelyek segítségével a jövőben még gördülékenyebben mehetnek a dolgok.

Szükségtelenné válik, hogy a részvénytulajdonos személyesen regisztrálja magát a cégnél, mint részvényes.
Ezzel együtt az adminisztráció is lényegesen leegyszerűsödik, és az esetleges kereskedelmi tevékenység során is jóval kevesebb lesz a papírmunka, hiszen az eladó és a vevő közvetlenül egymással egyezik meg.

Olvastad már? Újabb nap, újabb csúcs, 24.000 dolláron a bitcoin

Forrás: cryptodaily.co.uk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!