A Polkadotról érkezik a Cardano első defiprojektje

-

A Bondly decentralizált e-kereskedelmi platform lesz a Cardano blokkláncán futó első decentralizált pénzügyi projekt, miután a platformon megvalósul a Goguen hard fork, ezzel pedig elérhetővé válnak az okosszerződések.

Egy Twitter-bejelentésben a Cardano platformja mögött álló IOHK az együttműködésre úgy hivatkozott mint „egy nagy lépés mindkét vállalat küldetésében, hogy a decentralizált pénzügyeket tömegek számára tegyék elérhetővé.”

A Goguen kigördülése, amely a tervek szerint 2021 februárjában valósul majd meg, lehetővé teszi, hogy decentralizált alkalmazások épüljenek fel a hálózaton, ezzel pedig elhozza a defiprojektek korát a Cardano ökoszisztémájába.

Charles Hoskinson, az IOHK vezérigazgatója elmondta, hogy a Bondlyhoz hasonló alkalmazások platformra való bevezetésével a „defi megmutathatja a benne rejlő valódi potenciált, végül pedig a globális digitális pénzügyi rendszer helyébe léphet.”

A frissítés lefutása után a BONDLY nevű kriptopénz felkerül majd a Cardanóra, kiegészítve ezzel a már meglévő, polkadotos implementációt.

Szintén hidat képez majd a vállalat két kulcsterméke között. Ez a BSwap OTC-kereskedési, valamint a BONDProtect e-kereskedelmi platform, amely decentralizált letéti szolgáltatást és vásárlóvédelmet is kínál.

Az Ethereummal ellentétben, ahol az ETH-tranzakcióknak nagyobb jelentőségük van maguknál az ERC-20 tokeneknél, a Goguen-frissítés nem fogja előnyben részesíteni a Cardano-tranzakciókat más, a platformon kibocsátott tokenekkel szemben.

Ez jobb teljesítményt jelent a nem natív tokenek számára, amelyek ettől függetlenül ugyanolyan biztonsági és okosszerződés-funkciókkal rendelkeznek majd, mind a Cardano natív tokenje, az ada.

A Cardano Goguen-frissítésének teljes implementációját követően a Marlowe nevű, blokkláncokra kifejlesztett programozási nyelv is nagyobb szerepet kap majd.

A kezdeményezés lehetővé teszi, hogy peer-to-peer hitelek és CFD-szerződések valósulhassanak meg a Cardano hálózatán.

A platform felhasználói már kész sablonokat is használhatnak majd defiszerződésekre és digitális eszközökre, feltételek alapján valósíthatnak majd meg tranzakciókat a hálózaton.

Korábban ezen a héten a vállalat egy újabb defiprojektet jelentett be Liqwid néven, amely potenciális jelöltnek minősül annak a 250.000 dollárnyi adának a megszerzésében, amelyet az IOHK adományoz a Project Catalyst keretén belül.

Hoskinson mindig is ambiciózus volt a Cardanót illetően. 2020 júliusában azt mondta, hogy a Cardano akár a defiszektor vezérévé is előléphet majd.

Hat hónapja az IOHK vezérigazgatója egy Youtube kérdezz-felelekben azt jósolta, hogy a Cardano fel fogja váltani a bitcoin, és év végére ők lépnek az első számú kriptopénz szerepébe.

Nos, ez még nem történt meg… viszont három hét még továbbra is hátravan.

Olvastad már? 3 éve nem álltak ilyen magasan a bányászok eladásai

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A svájci bankóriás az UBS felugrik a Bitcoin ETF vonatra

Egy friss szabályozói bejelentés szerint a svájci bankóriás UBS 3600 darab részvényt birtokol a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) nevű ETF-jéből. Az UBS felugrik a Bitcoin...

A Bitcoin tántorog a szakadék szélén, fedezd fel az RCO Finance (RCOF) defi drágakövet, amely készen áll a nyereségre

Vendégbejegyzés A Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénze, a közelmúltban a leghosszabb veszteségi sorozatát élte át. A közelmúltbeli árfolyam-ingadozások kétségeket és bizonytalanságot ébresztettek a token...

A legjobb kriptopénzek: Ran Neuner stratégiái a kriptopénz befektetésekhez

Ran Neuner, a népszerű kriptoelemző a digitális eszközökkel kapcsolatos legfrissebb befektetési javaslatait ismertette. A piac új fejleményeinek és a változások potenciális mozgatórugóinak szoros figyelemmel kísérése révén...

1 millió Pudgy Penguin plüssöt vásároltak az emberek egy év alatt

A népszerű Pudgy Penguin NFT kollekciók fizikai változatai népszerűnek számítanak, a projekt vezérigazgatója, Luca Schnetzler elmondása szerint az elmúlt 12 hónapban több mint egymillió Pudgy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!