A Ripple 15 millió dollárért adott el MoneyGram részvényeket

-

Talán nem annyira közeli most a kapcsolat, mint az elején, de tagadhatatlanul kifizetődő. A Ripple Labs most szép haszonnal adott túl a 2019-ben vásárolt MoneyGram részesedésének egy részén.
A tőzsdefelügyelethez beadott jelentés alapján több, mint 2,2 millió MoneyGram részvényt bocsátottak áruba, és ebből 15,3 millió dollárnyi bevételhez jutottak.

A MoneyGram jól teljesített az elmúlt hónapok során, a részvényeik árfolyama az október elejei 2,94 dollárról november végére 8,53-ig emelkedett.
Nem kis részben a Ripple eladása miatt ez természetesen már visszakorrigált, jelenleg 6,5 dollár körül mozog.
Annak ellenére, hogy tavaly egymást érték a partnerséghez kapcsolódó, az integráció teljesebbé válásáról szóló bejelentések a két cég részéről, most úgy tűnik, a kezdeti fellángolás egy visszafogottabb lett mostanra.
Mindenesetre a Ripple szóvivője megerősítette, hogy az együttműködés folytatódik.

„A Ripple büszke arra, hogy részt vehet a MoneyGram digitalizációjában, a növekedésben. A részvényeink eladása tisztán pénzügyi jellegű döntés volt, amelyet a profit vezérelt, ebből nem következik semmiféle reflekció a két csapat közötti viszonyra.”

A Ripple tavaly júniusban vásárolt részesedést a MoneyGram-ban, ezután kezdte a pénzküldéshez a Ripple xRapid technológiáját használni a fizetési szolgáltató, hogy felgyorsítsa az átutalásait.

Az xRapid az XRP tokeneket használja a megfelelő likviditás biztosításához.
A Ripple, amely jelenleg 48 milliárd tokent birtokol még, az elmúlt években tudatosan kezdte csökkenteni a szerepét az XRP piacán, persze lehet, hogy a mostani áremelkedések hatására ez a hozzáállás meg fog változni.

Olvastad már? Minden befektetési bankárnak értenie kellene a bitcoinhoz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Így lehet felismerni és távolról elkerülni a hamis Binance Launchpool tokeneket

Egyre több felhasználó esik olyan csalók áldozatául a kriptotérben, akik hamis kriptovalutákat terjesztenek a decentralizált tőzsdéken, és ezeket úgy állítják be, mintha a Binance Launchpool...

A 100 ezer dolláros bitcoin-árfolyamhoz kisebb alapkamat kellene

Egy elemző szerint csak egy fő mutató szükséges annak előrejelzéséhez, hogy a Bitcoin az idei 2024-es év későbbi szakaszában túllépheti-e a 73.700 dolláros rekordértékét, és...

A piacot megváltoztató top kriptoprojektek, 5-10-szeresére növelheti a tőkédet

Vendégbejegyzés A kriptopénz terület gyorsan fejlődik, innovatív projektek jelennek meg, amelyek átalakítják a piac működését. Az ügyes befektetők mindig olyan lehetőségeket keresnek, amelyek jelentős növekedést ígérnek. Ez a...

A Federal Reserve elnöke lecsapott a Bitcoinra

A Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke, Neel Kashkari egyelőre még nem szívleli a Bitcoint A Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke, Neel Kashkari ismét célba vette a Bitcoint, azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!