A Bitcoin hálózata másodpercenként félmillió dollárt mozgat meg

-

Samson Mow, a Blockstream vezető stratégája szerint a bitcoin sosem a kávé-vásárlásról szólt, vagy hogy hány tranzakciót lehet másodpercenként megvalósítani. Szerinte ez valójában egy új pénzügyi paradigma.

Mow nem először fejti ki a nézetét, hogy szerinte a BTC kapcsán felesleges a sebességről beszélni, inkább arra kellene fókuszálni, hogy egy engedélymentes vagyontároló és tranzakciós eszköz.

Valójában nem is a TPS, a tranzakció per másodperc a lényeg, hanem a VTPS, azaz a másodpercenkénti értéktovábbítás.
A Blockstream mérnökei készítettek egy videót a láncok adatai alapján, amely segít vizualizálni, hogy hogyan is működik a Bitcoin, majd ezt a Twitteren osztották meg.


Egy másik tweetben pedig hozzátették, hogy a BTC dizájnja teljesen jó, hiszen 1 bitcoin valójában végtelen mennyiségű pénzt is érhet.
Mow szerint a videót „az XRP hülye reklámfilmje ihlette, amelyben a bitcoin tranzakciós sebességéhez hasonlítják a shitcoinjuk teljesítményét”.
A blockchain.com adataiból látszik, hogy december elsején például 4,627 milliárd dollárnyi érték mozgott a Bitcoin hálózatán. Ez majdnem eléri a november 5-én beállított, 5,15 milliárdos eddigi rekordot.

Forrás: Blockchain.com

A TPS-t régóta a Bitcoin gyenge pontjának tartják, hiszen ez a mérőszám jóval alacsonyabb, mint a konkurensei – például az Ethereum – esetében.
Ez pedig sokak számára vesszőparipának számít. Köztük van Roger Ver is, a Bitcoin Cash prófétája, aki szerint a BCH a lakossági, kisebb összegű vásárlásokhoz nagyságrendekkel jobb pénz.

Mow következetesen tartja magát a véleményéhez a BTC ügyében, és most is elmondta, aki fizetni szeretne vele, jobban jár a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások használatával. A Bitcoin maga teljesen másra lett kitalálva.

„Értéktároló, és vagyonmozgatási eszköz elsősorban. Nem olyasmi, amit a mindennapi pénzügyeidben használsz. Mondtam már máskor is, hiába tartják azt rólam emiatt, hogy utálom a bitcoint, de a bitcoin nem jó fizetőeszköz.”

Olvastad már? Nem kapnak áramot a bányászok a kínai Jünnan tartományban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!