Az Ethereum a csomópontok tekintetében lenyomta a bitcoint

-

A „világ decentralizált számítógépe” történelme során először vette át a vezetést a bitcoin felett a csomópontok száma tekintetében.

A csomóponthadjárat

A Bitfly adatai alapján az Ethereum már több mint 11.137 aktív csomóponttal rendelkezik, míg a bitcoin csupán 10.981 csomóponttal bír.


Lényegében a csomópontok adják a blokklánc gerincét. Itt tárolják a blokkláncok adatait és átlagos számítógépeken vagy szervereken is futtatni lehet őket.
Minden csomópont csatlakozik egymáshoz, és folyamatosan megosztják egymással a hálózat változásait, hogy az „naprakész” legyen.
Így az adatok tárolásra és megosztásra kerülnek a blokkláncon, mivel minden egyes „teljes csomópont” a blokklánc teljes tranzakciós történetét tartalmazza.
Az Ethereum hálózatának gyors növekedésével mára ez lett a világ legnagyobbika, annak ellenére, hogy a Bitcoin után hat évvel jelent meg. Ennek oka, hogy számos alkalmazás és termék fut az Ethereum hálózatán, ezzel szemben a Bitcoint kevesebb célra lehet felhasználni, és inkább digitális fizetőeszközként működik.

Hol vannak a bitcoin csomópontok?

2820 bitcoincsomópont ismeretlen helyen van, „de az USA a világelső (az elérhető csomópontok tekintetében) 1847 csomóponttal (a hálózat 16%-a).
Ezt követi Németország 1712 csomóponttal (a hálózat 15%-a), majd Franciaország 578 csomóponttal (a hálózat 5%-a).

Érdekes, hogy Kína világelső a bányászásban, mégsem rendelkeznek követhető csomópontokkal.
Az Ethereum hálózata jelentős növekedést tapasztalt az elmúlt egy hét során, november 23-a óta több mint 2200 új csomópont jelent meg.

Ez egybeesik az ETH 2.0 indulásával, amellyel az Ethereum bányászásról egy úgynevezett proof of stake mechanizmusra áll át.
December elsején lép életbe az első fázis. Az ETH 2.0 megjelenésével egy gyorsabb hálózatot, alacsonyabb költségeket és skálázhatóságot kaphatunk, ennek teljes megjelenése azonban még évekbe is telhet.

Olvastad már? A Guggenheim Partners is bitcoinbefektetésre készülhet

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

A tőzsdefelügyelet értékpapírnak minősítheti az Ethereumot

A MicroStrategy vezetője nemrégiben arról spekulált, hogy az SEC értékpapírként fogja kezelni az Ethereumot, a BNB-t, a Solanát, az XRP-t és a Cardanót. Michael Saylor...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!