A bitcoin miatt 60%-ot esett a Binance defi index

-

A Binance DeFi Composite Index hatalmasat esett, miután kora szeptember óta 60%-ot esett a defi szektor.
A bitcoin hirtelen növekedése továbbra is tőkét szív el az altkoin piacokról, a legtöbb kriptopénz nem tud lépést tartani a bitcoinnal.

A defi szenved miközben szárnyal a bitcoin

A Binance Futures augusztus végén indította el a DeFi Composite Indexe, közel 1200 dolláron volt a csúcsa, amely mára 400 dollárig zuhant.
A Binance adatai alapján legtöbb defi token értéke 70-90%-ot esett szeptember óta. Október elején az Index értéke már 507 dollárig zuhant. A csúcsot 1189 dolláron érte el augusztus végén.
Az elmúlt 25 nap során csupán 8 defi token, köztük az AAVE és az UNI mutatott semleges korrelációt a bitcoinnal. További nyolc token azonban teljesen negatív korrelációt mutatott.

„13-ból 7 defi token negatív korrelációt mutat az ethereummal, annak ellenére, hogy az ethereum áll a defi ökoszisztéma mögött. A defi negatív korrelációja nem meglepő miután szeptemberben kipukkadt a defi lufi.”

A héten 1,8 milliárd dollár volt a decentralizált UniSwap tőzsde forgalma, ez teszi ki a decentralizált tőzsdék oroszlánrészét, az összes ilyen tőzsde forgalma nagyjából 2,8 milliárd dolláron áll.

A bitcoin összértéke, kereskedelmi forgalma és dominanciája is emelkedik

Mindeközben a bitcoin piaci dominanciája gyors növekedésnek indult, szeptember eleje óta közel 10%-ot emelkedett.
A Binance elmondta, hogy a bitcoin kereskedelmi forgalma is hatalmas mértékben megemelkedett, amely az „elmúlt pár hónap során háttérbe szorulhatott, amíg a média az altkoinokkal foglalkozott.”
Azonban októberben teljesen a bitcoin javára fordult a piac.

Forrás: Binance

A Binance mindenesetre úgy gondolja, hogy a defi piacoknak erős alapjaik vannak. Annak ellenére, hogy nagyot esett a szektor, továbbra is 11 milliárd dollár fölött van az elmúlt 30 nap során defi szektorban zárolt tőke összege.

Olvastad már? Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!