Oroszország központi bankja szerint a járvány még inkább megdobta a CBDC-k iránti érdeklődést

-

A koronavírus miatti válság új lehetőségeket vázolt fel a világgazdaság számára, köztük a digitális valutákat is.
A koronavírus járvány rávilágított a jelenlegi gazdasági rendszer sebezhetőségeire, jelentősen felpörgette a destabilizációt okozó tényezőket, mint az egyre növekvő lakossági és államadósság a feltörekvő piacokon.

A Központi Bankok Kormányzói Klubjának online ülését Elvira Nabiullina, az Orosz Központi Bank kormányzója rendezte meg, a képviselők mind egyetértettek abban, hogy a jelenlegi válságnak messze-menő következményei lehetnek.
Az ülésen 26 központi bank képviselője vett részt a közép-ázsiai, fekete tengeri, balkáni és egyéb régiókból. Az ülésen szó esett az e-kereskedelem terjeszkedésétől, valamint a digitális fizetési technológiákról.
A központi bankok szemszögéből az ilyen tényezők miatt még komolyabban kell venni a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kérdését.
A központi bankok jelentős hányada már foglalkozik valamilyen szinten a CBDC-k fejlesztésén, 2016 óta sokkal többen beszélnek a témáról.
Egy későbbi ülésen Alexey Zabotkin, a Bank of Russia helyettes kormányzója elmondta, a törvényhozók megvitatták, a CBDC fronton fokozottan előrelátónak kell lenniük a járvány alatt.
A Bank of Russia összefoglalója alapján az ülés résztvevői mind egyetértenek abban a kérdés, hogy fel kell mérni a CBDC-k hatását a pénzügypolitikára és pénzügyi stabilitásra, valamint azt is megtárgyalták, hogyan fejleszthetnek megelőzési szándékkal a kiberbiztonságon.
Az ülésen nem csak a CIS országok vettek részt, Izrael, Kína, az IMF, a Világgazdasági fórum (WEF), valamint a Nemzetközi Fizetések Bankja képviselői is csatlakoztak.

A Nemzetközi Fizetések Bankja már korábban is kielemzett CBDC próbálkozásokat. Emellett az IMF számos egyéb központi bankkal együtt dolgozik a CBDC-k kutatásán, miközben a WEF a nemzetközi kormányzás szinten fejleszt egy CBDC keretrendszer.
Amellett, hogy a CBDC-k kihívást jelentenek nemzetközi kooperáció, szabványok, pénzügypolitika és technikai átárhatóság szintjén Kína előnye a digitális jüan fejlesztésével tovább emeli a tétet geopolitikai szintet a globális pénzügyi rendszerek vezetői, így különösen az Egyesült Államok számára.

Olvastad már? A világ legnagyobb megújuló energiagyártói is érdeklődi kezdtek a kriptobányászás iránt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!