A Holland Rendőrség lefoglalt 30 millió dollárnyi, pénzmosásból származó bitcoint

-

Az elítélt pár mindketten holland állampolgárok, a pénzmosás miatt két év börtönbüntetést kaphatnak.
A holland rendőrség lefoglalt 2500 bitcoint, melynek értéke nagyjából 33 millió dollár. A lefoglalás mellett a Rotterdami Körzeti Rendőrség pénzmosás vádjával eljárást indított egy holland pár ellen.

A holland rendőrség adatai alapján a pár az elmúlt két év során 19 millió dollárt mosott tisztára.
Az OpenBaar Ministerie sajtóközleménye alapján a rendőrség nem csak bitcoint foglalt le. A holland hatóságok több mobiltelefont, merevlemezt, számítógépes felszerelést, ékszert és egy járművet is lefoglalt.
A pár emellett egy vállalkozást is üzemeltetett, itt is lefoglaltak 138.000 és 40.000 eurót. Mindkét cégnek 45.000 eurónyi bírságot kellett fizetnie.
A pár Hollandiában, Hilversumban lakott. Mindketten vásároltak és kereskedtek bitcoinnal anélkül, hogy jelezték volna az adóhivatalnak. Emellett a pár egy darkwebes piactéren keresztül lépett kapcsolatba ügyfelekkel, leginkább itt kereskedtek bitcoinnal.
Annak ellenére, hogy több millió euró értékben kereskedtek, a páros senkitől sem kért ügyfél-azonosítást.
Kettő és két és fél év börtönbüntetést kaphatnak, mindketten hat hónapos szabadságvesztéssel kezdik a büntetést.

A hatóságok lecsapnak a pénzmosásra

Egyre több hatóság próbálja megfékezni a kriptopénzes pénzmosást. Nemrég az Egyesült Királyság és Svájc is szigorúbb kriptoszabályozásokat hozott, hogy felvegyék a harcot a pénzmosással, így az olyan tőzsdéknek is segíteniük kell a nyomozásban, mint a Binance.
Mindeközben egy kiszivárgott FBI-jelentésből kiderült, hogyan is követik a bitcoint a darkweben.
A kriptocégek számára meglehetősen fárasztóak a kemény szabályozások, annak ellenére, hogy egy nemrég megjelent cikk szerint a pénzmosás jelentős része továbbra is hagyományos módon zajlik.

Olvastad már? A történelmi mintázatok szerint 100.000 dollárra emelkedhet a bitcoin?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!