A bitcoinról áradozik befektetőinek az USA legnagyobb bankja

-

A bitcoin mint befektetés masszívan az arannyal verseng – köszönhetően az ezredforduló környékén születetteknek. Legalábbis a jelentések szerint ezt mondta pénteken befektetőinek a JPMorgan.

A befektetési bank kijelentette, miszerint „a bitcoin potenciális, hosszú távú növekedése megfontolandó”, ahogy az Y generáció „idővel a befektetői univerzum egyre jelentősebb komponensévé válik” – derült ki a Business Insider jelentéséből.

Az Egyesült Államok legnagyobb bankja a kezelt eszközök tekintetében hozzátette, „hosszú távon véve még az arany »alternatív« valutaként vett legszerényebb kiszorulása is azt okozhatja, hogy a bitcoin megduplázza, vagy akár megtriplázza az értékét.”

És annak ellenére, hogy a bitcoinra jellemzően értéktárolóként hivatkoznak, a JPMorgan hozzátette, hogy a vezető kriptopénzt akár még arra is használhatják majd, amelyre eredetileg szánták – dolgok vásárlására.

„A kriptopénzek értéke nemcsak a vagyontárolói funkcionalitásukból származik, hanem a fizetésként való felhasználásuk lehetőségéből is” – állítólag ezt mondták. „Minél több gazdasági szereplő fogadja el a kriptopénzeket fizetőeszközként a jövőben, annál nagyobb lesz annak felhasználása és értéke.”

A bitcoin továbbra is egy kis eszközosztálynak számít, tették hozzá, ahhoz pedig, hogy elérje az aranyat, az értékét meg kellene tízszereznie.

A bitcoin összpiaci értéke jelenleg 242 milliárd dollárt a CoinGecko független kriptoaggregátor adatai szerint. Az eddig kibányászott aranykészlet eközben néhány billió dollárt ér összesen.

A JPMorgan korábban igencsak bitcoinellenesnek számított. Vezérigazgatója, Jamie Dimon 2017-ben az után lett hírhedt a kriptokörökben, hogy a kriptopénzt egy „csalás”-nak nevezte.

A bank azonban azóta jóval kriptobarátibb lett, magasztosan beszélt például a bitcoinról a libanoni tüntetések fényében. Ezenfelül engedélyezte az olyan kriptotőzsdék bankszámlanyitását, mint a Coinbase vagy a Gemini.

A történet tanulsága most is csak annyi, hogy akármelyik kriptoellenes nagyágyúból válhat kriptotámogató, miután rájön, hogy a felületes vizsgálódás itt nem elég.

Olvastad már? Synthetix-alapító: az e heti Bitcoin-csárt a „legbikásabb dolog, amit valaha látott”

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!