Még soha nem volt ilyen jó a háttér a bitcoin intézményi elterjedéséhez

-

A bitcoint már régóta csak a társadalom egy szűk osztálya használja. Azonban ez gyorsan megváltozhat, ugyanis az intézmények is kezdenek belépni a kriptopiacokra. Kezdik észrevenni, hogy a bitcoinnak és az egyéb digitális eszközöknek valós értékük lehet.
Andrew Kang, a defire kihegyezett Mechanism Capital vagyonalap alapítója nemrég elmondta, hogy szerinte miért „jobb a bitcoin háttere, mint valaha az intézményi befektetők számára.

A bitcoinnak még soha nem voltak ilyen erős alapjai

Kang hét fő okot lát arra, hogy az intézmények miért kezdhetnek bitcoinbefektetésbe:

  • A bitcoin árfolyama stabilabb, mint valaha. A hagyományos befektetőket általában a bitcoin árfolyamának hatalmas ingadozásai tartotta vissza a piacoktól.
  • Hatalmas infláció várható, amely jelentősen meggyengítheti az amerikai dollárt.
  • A kamatok alacsonyak, így a bitcoinbirtoklás sem költséges.
  • Az egyéb piacok, mint a tőzsde és ingatlanok értéke az egekben vannak.
  • A bitcoin értéke a pozitív makro tényezők ellenére 50%-kal alacsonyabb, mint korábbi csúcsa.
  • A Wall Street-i befektetők és bankok is egyre jobban felkarolják
  • Egyre több cég indít letétkezelési szolgáltatást, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy alacsony költségekkel, hackertámadások kockázata nélkül tároljanak bitcoint.
Elkezdődött

Nem meglepő, hogy ilyen erős alapok mellett egyre több intézmény és cég választja a bitcoint.
Csütörtökön a 80 milliárd dollárt összértékű Square bejelentette, hogy 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolt készpénzállományából befektetési szándékkal.
Ez a cég vagyonának 1%-át jelenti. Jack Dorsey, a Square és Twitter vezérigazgatója már régóta rajong a bitcoinért, egyenesen az internet alapvalutájának nevezi.
A MicroStrategy szolgáltatócég hasonlóképpen cselekedett, összesen 425 millió dollárnyi bitcoint vásároltak az elmúlt két hónap során.

Emellett több Wall Street-i cég és befektetők is kezd beszállni.

Paul Tudor Jones, milliárdos befektető is bejelentette, hogy vagyona 1-2%-át bitcoinalapú határidős szerződésekbe fekteti. Jones elmondta, hogy azért vásárol bitcoint, mivel hatalmas értéket lát benne a jelenlegi makrogazdasági helyzetben, melyet eluralhat az infláció.
Az elmúlt hónapok során a Fidelity, a Goldman Sachs és a JPMorgan is egyre jobban érdeklődik a kriptoszféra iránt.

Olvastad már? Minden egyes norvég lakos több mint egy dollárnyi bitcoinnal rendelkezik

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!