A Bank of Japan 2021 során megindíthatja digitális valutájának próbakörét

-

A Bank of Japan (BoJ) nemrég kiadott egy dokumentumot, melyben kiemelték az offline elérhetőség fontosságát.
A Bank for International Settlements (BIS) és egy hét központi bankból álló csoport október 9-én kiadta az első közös cikkét a jegybankok által kiadott digitális valutákról (CBDC), amely a CBDC-k alapjaira összpontosít.

A cikk mellett a csoport egyik tagja, a Bank of Japan kiadott egy dokumentumot, amely Japán-központú szempontból közelíti meg a CBDC-k kérdését.
A BoJ cikke alapján az ország 2021-ben kezdi meg a CBDC-k első próbakörét. Ehhez felépítenek egy tesztkörnyezetet, melyben megvizsgálhatják, hogy a CBDC hogyan teljesít, mint fizetési eszköz.
A BoJ szerint alapvetőnek kell lennie, hogy a digitális valuta ellenálljon a különböző természeti csapásoknak:

„Fontos, hogy a természeti csapások gyakorisága miatt a hálózat villany- és hálózati kimaradások esetén is használható maradjon.”

Japán földrajzi adottságai miatt számos természeti csapásnak van kitéve. Nem ritkák a földrengések, cunamik, áradások, tájfunok, ciklonok és vulkánkitörések.
A cikk nem részletezi, hogy miképpen készülnének fel az ilyen katasztrófákra, de a bitcoinnak és az egyéb blokkláncalapú kriptopénzeknek vannak megoldásaik ilyen esetekre.
Ilyen megoldást jelenthetnek a hosszúhullámú rádióadások, valamint a Blockstream műholdas rendszere, amely a világűrön keresztül is közvetít tranzakciókat.
A BIS digitálisvaluta-kutatási csoportját 2020 januárjában jelentették be, olyan központi bankokkal, mint Japán, Kanada, az Egyesült Királyság, Svédország, Svájc központi bankja, valamint az Európai Központi Bank. A csoport létrejötte óta az USA központi bankja, a Fed is csatlakozott.

Olvastad már? Újabb 30 millió dollárt mozgattak a 2016-os Bitfinex-támadásból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!