Lefoglalt bitcoin és ethereum aukciót tartanak Romániában

-

A győztes licitnek meg kell adnia egy címet egy regisztrált, törvényeknek megfelelő kereskedelmi platformon.
A román hatóságok megrendezik az első kriptopénz aukciót, melyben egy csalásból származó kriptovalutákat árvereznek el.

Október másodikán a lefoglalt eszközökkel foglalkozó ANABI nemzeti ügynökség bejelentette, hogy a főügyész döntésének megfelelően bitcoin- és ethereumaukciót tart. A kriptopénzek pontos összegét nem ismert.
Az ANABI az alábbi sajtónyilatkozatot közölte:

Figyelembe kell vennünk az eszközök mozgathatóságát, így a nyertes licitálónak meg kell adnia egy virtuális valutákkal foglalkozó tőzsdén található nyilvános bitcoin és ethereum címét.

Az ANABI tisztázta, hogy a kereskedelemi platformnak meg kell felelnie Románia pénzügyi előírásainak és törvényeinek. Megfelelő ügyfél-azonosítással és pénzmosásellenes protokollokkal kell rendelkeznie.
Az Európai Bíróság nemrég felszólította Romániát, hogy pótolja az ötödik pénzmosásellenes és terrorizmusfinanszírozás elleni pénzügyi direktíva, köztük a kriptopénzekre vonatkozó törvények beiktatását.

Júliusban Romániát és Írországot megbírságoltak a késlekedések miatt, de azóta pótolták a direktívák legfontosabb elemeit.
Először fog ilyen jellegű aukció zajlani az országban, de a világban már többször is előfordult hasonló lefoglalásból származó kriptovaluták elárverezése.

Olvastad már? Passzív jövedelem az eTorón: Cardano és Tron stake-elése válik elérhetővé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!