A CFTC illegális derivátumtőzsde-üzemeltetéssel vádolja a BitMEX-et

-

Nem segített, hogy a népszerű platform nem volt bejegyezve.
Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) megvádolta a BitMEX derivátumtőzsdét, amiért be nem jegyzett kereskedelmi platformként üzemelt, emellett a pénzmosásellenes szabályozásokat is megszegte.

Egy csütörtökön kiadott közlemény szerint a CFTC polgári peres eljárást indított New York Állam Déli Körzetében azon öt entitás és három személy ellen, akik a tőzsdét üzemelték.
A három személy Arthur Hayes, a BitMEX vezérigazgatója, valamint Ben Delo és Samuel Reed. A CFTC szerint ezek hárman birtokolták és üzemeltették a BitMEX tőzsdét „számtalan céges entitás labirintusán keresztül.”
Ezek a cégek a HDR Global Trading Limited, a 100x Holding Limited, az ABS Global Trading Limited, a Shine Effort Inc Limited, és a HDR Global Services (Bermuda) Limited (BitMEX).
A CFTC azonnali kereskedelmi tilalmat hirdetett és minden „ebül szerzett vagyon visszatérítését” követelte.
A CFTC úgy hiszi, hogy a BitMEX illegális kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtott hagyományos befektetők számára, 2014-es létrejötte óta mintegy 1 billió dollár értékben.
Sikerei ellenére a CFTC úgy hiszi, hogy a tőzsde „a legalapvetőbb elvárásoknak sem felelt meg.”
Nem regisztrálták magukat a CFTC-nél és nem feleltek meg az ügyfél-azonosítási és pénzmosásellenes előírásoknak.
Mindezeken túl a New York-i kerületi főügyész azzal vádolja Hayest, Delót, Reedet és Gregory Dwyert, hogy megsértették az amerikai Banktitkokról szóló törvényt. Ha a gyanú igazolást nyer, a vezetők legfeljebb 5 év fegyházat és 250.000 dolláros büntetést kaphatnak.

William Sweeney, az FBI igazgatóhelyettese szerint:

„Az egyik alperes még azzal is hencegett, hogy a társaságot az amerikai joghatóságon kívülre helyezték, mert a szabályozók megvesztegetése azokban a joghatóságokban csak egy „kókuszba” kerül. Ügynökeink szorgalmas munkájának, valamint a CFTC-vel való együttműködésünknek hála, [a vádlottak] hamarosan megtanulják, hogy a feltételezett bűntetteikért nem trópusi gyümölccsel fognak fizetni, sokkal inkább pénzbírsággal, kárpótlással és szövetségi börtönben töltött idővel.”

Az Igazságügyi Minisztérium egy nyilatkozatából az is kiderült, hogy Reedet, a BitMEX technológiai vezetőjét már csütörtök reggel letartóztatták Massachusettsben. Hayes, Delo és Dwyer „továbbra is szabadlábon” vannak.

A felszínre bukkant információk szerint a CFTC már 2019 júliusában is szimatolt a tőzsde körül, főleg azért, amiért a hivatalos tiltás ellenére amerikai lakosok is tudtak kereskedni a platformon.
A BitMEX szerződési feltételei kifejezetten megtiltják a tőzsde használatát az USA, pár kanadai tartomány, Kína, valamint néhány egyéb ország lakosai számára.

Olvastad már? A kriptós predikciós piacok Trumpot mérik gyengébbre az első vita után

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!