Az UniSwap új tokenjére már 13 ezer felhasználó csapott le

-

Az UniSwap és a SUSHI vetélkedése ismét az előbbi térnyeréséhez vezetett, a most indult UNI token azon nyomban felkavarta az állóvizet, és rögtön 13000 felhasználó kezdett el szinte egyszerre mozgolódni a platformon.

Az Ethereum rendszerén indult token azonnal elnyerte a közösség szimpátiáját és támogatását, a bejelentést csak Twitteren ezernél is többen lájkolták az első 90 percben.

A platform a teljes készlet 15%-át a felület használói között osztja ki, akik az indulás óta legalább egy alkalommal használták azt tőzsdeként.
Ez 150 millió tokent jelent. A Synthetix alapítója, Kain Warwick szerint ez „a legjobb tokendisztribúció a galaxisban, amelyet valaha láthattunk”.
A hír hamar elterjedt, és az első három órában már 13 ezer felhasználó igényelte a neki járó tokeneket. Ez a terhelés az egekbe lőtte az Ethereum hálózati díjait, ebben a három órában 650 ezer dollár lett jutalékként elköltve a felületen.
A Three Arrow Capital ügyvezetője, Su Zhu szintén gratulációját fejezte ki a kezdeményezéshez. A Binance alig 60 perccel az UniSwap bejelentése után meghirdette, hogy listázni fogja az UNI tokent.
Annak ellenére teszi ezt, hogy a SUSHI listázása sokak szerint elhamarkodott volt a tőzsde részéről. A KuCoin és az FTX tőzsde szintén felveszi a tokent a kínálatába.
A közösségben sokan úgy vélik, ez a lépés elég kellemetlen a SUSHI számára, hiszen ők is egy saját token indításával próbálták meg a likviditást magukhoz csábítani, főleg az UniSwap rovására.
A BitMEX ügyvezetője, Arthur Hayes is kommentálta a dolgot, „vissza kellene térnem az Unihoz, a sushim kezd megromlani”, és más kommentelők, kriptós influenszerek sem finomkodtak, volt, aki DeFi háborút emlegetett, és van, aki szerint innentől nagy bajban van a Sushi.

A Sushiswap az UniSwaphoz hasonlóan likviditási pool létrehozásával teszi lehetővé a tokencserét. Indulásakor sikeresen szívott le egy nagy adag likviditást a konkurenciától, az UniSwap 1,72 milliárdnyi lekötése két nap alatt esett 518 millióig, persze aztán hamar visszaerősödött 1 milliárd környékére, amelyet nagyjából most is tart.
A következő 4 év során összesen 1 milliárd UNI token kerül forgalomba, és ennek a 60%-a megy a közösséghez, a fennmaradó 40% jut a csapatnak, a befektetőknek és a tanácsadóknak, ez viszont szintén zárolva van a következő négy évre. Ezután a token inflációs rátája éves 2% lesz.

Forrás: Uniswap

Ez a 150 millió token indulás után azonnal elérhetővé vált a likviditást biztosítóknak, a felhasználóknak, és a SOCKS token tulajdonosainak. Hogy pontosan mely címek jogosultak erre, azt egy szeptember elsejei snapshot segítségével állapították meg.
A token elsődleges célja a platform kormányzásának a decentralizációja, azaz a tokentulajdonosok dönthetnének a jövőben minden kérdésben, amely felmerülhet. A dex elmondása alapján a Compound okosszerződéseit másolják le és alkalmazzák a saját rendszerükre.
A Compound ügyvezetője, Robert Leshner úgy nyilatkozott, hogy ez a kombináció „nyertes helyzet a nyílt forráskódú, közösségi szabályozási rendszerek számára”.
A platform irányítási rendszere a tokenek létrehozásának a pillanatától él, tehát lehet beadványokat előterjeszteni és szavazni azokról, de a kriptotárca fölötti rendelkezési jogot viszont csak 30 nap múlva kapja meg a közösség. A jutalékok váltása pedig 180 nappal van elhalasztva.

Ebben a kezdő szakaszban azok a tokentulajdonosok bocsáthatnak szavazásra beadványokat, akik legalább 10 millió UNI tokent delegálnak a platformnak, azaz rendelkeznek a teljes készlet 1%-ával.
A beadványok élesben való tesztelése előtt pedig a közösség számára erősen ajánlott, hogy konzultáljanak jogi szakértőkkel, hogy biztosítsák, a megszavazott működési metódusok, döntések megfelelnek a törvényeknek és a jogszabályoknak.
Az eddigi adatok alapján látható, hogy több, mint 13000 felhasználó igényelte már a tokenjeit, és ezekkel már végre is hajtottak 44000 tranzakciót.
Ez a token kiadása óta eltelt időt figyelembe véve másodpercenként 4 tranzakció. Így már nem is fura, hogy rögtön egy 90%-os napi emelkedéssel indult a projekt.

Olvastad már? Egy kriptostartup teljesen új szintre emeli a blokklánctámogatást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!