Már bitcoinban is lehet adót fizetni a „Kriptovölgyben”

-

Zug kanton hatóságai engedélyezték, hogy kriptopénzekkel lehessen kifizetni az adókat.

A svájci Zug kanton még egyszerűbbé tette egy világ elképzelését, ahol tömegesen elterjedtek a kriptopénzek.

A kanton a „kriptovölgy” becenevet viseli, ugyanis nagyon barátságosan kezelik a kriptopénzeket, már bitcoinban és ethereumban is lehet adót fizetni.
A Bloomberg szeptember 3-án megjelent cikke szerint „100 000 svájci frankig cégek és magánszemélyek is fizethetnek kriptovalutákkal.”
Nagyjából 127 000 lakosa van a régiónak, ahol korábban azt is engedélyezték, hogy bitcoinnal lehessen fizetni bizonyos önkormányzati szolgáltatásokért.
Ez az újdonság azért jöhetett létre, mert üzleti megállapodást kötött a kanton és a kantonban található Bitcoin Suisse AG kriptobróker.

A Bitcoin Suisse korábban megállapodást kötött a zermatti hatóságokkal, hogy az ottani adófizetők is fizethessenek bitcoinnal.
Niklas Nikolajsen, a Bitcoin Suisse alapítója elmondta, hogy „szinte már nincs semmi különleges a bitcoinkereskedelemben. Teljes mértékben elterjedt dolog.”
A bitcoin növekedése a koronavírus járvány alatt az ő szemében csak még tovább erősítette a kriptopénz ellenállóképességét és élettartamát egy gyorsan változó gazdasági világban.
A kilátások ellenére a koronavírus miatt bajban vannak a helyi kriptopénzekre összpontosító vállalkozások. Svájc kormánya nemrég visszautasította, hogy 100 millió frankos segélyt adjon a helyi kriptovállalkozások számára.

Olvastad már? A bitcoin és a dollár sebessége egyaránt romlik – a BTC ára azonban másképp reagált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) tőkebeáramlása elhalványul a Bitcoinhoz (BTC) képest

Az Ethereum tőkebeáramlása nem tudta követni a bitcoinban tapasztalt növekedést, ami a befektetői érdeklődés eltérését mutatja. A jelenleg zajló ciklus során a BTC és az ETH...

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!