Egy jelentős svájci egészségbiztosító társaság kriptókat is elfogad fizetéskor

-

A biztosítottak a Bitcoin Suisse-en keresztül bitcoinban vagy etherben is fizethetnek.

Svájc egyik legfontosabb, egészségbiztosítást szolgáltató vállalata elérhetővé tette biztosítottjai számára a bitcoinnal és etherrel történő fizetést.

Egy augusztus 31-ei bejelentés szerint az Atupri Egészségbiztosító a Bitcoin Suisse kriptopénzügyi szolgáltatásokat kínáló céggel társul annak érdekében, hogy 200.000 ügyfele bitcoint vagy ethert használva is tudjon fizetni.
A berni székhelyű Atupri maga nem fog digitális vagyoneszközt birtokolni, csupán svájci frankban kapja meg a fizetéseket azután, hogy a Bitcoin Suisse átváltja a bitcoin vagy az ethert.
A biztosítótársaság számára – melynek 2019-es éves értékesítési forgalma nagyjából 887 millió dollár volt – az ügyfeleknek ki kell fizetniük a bányászattal kapcsolatos esetleges díjakat.

„Az egészségügyi ágazat digitális úttörőiként társadalmi trendekre számítunk, és hosszú távú kilátásokkal rendelkező biztosítási megoldásokat kínálunk” – mondta Caroline Meli, az Atupri marketing- és értékesítési vezetője. „A blokklánc-technológia és az ahhoz kapcsolódó kriptovaluták használata egyre fontosabbá válik.”

A Bitcoin Suisse több mint 1 milliárd dollárnyi eszközt őriz, és egy ideje különböző pénzügyi szektorokba próbál betörni.

A kriptobróker májusban a tezos őrizetének támogatását, valamint az azzal kapcsolatos letéti és kamatozási szolgáltatásokat is hozzáadta, továbbá az aranyat, az ezüstöt és a platinát is elérhetővé tette a platformján történő kereskedésekhez.
Állítólag azt is tervezi, hogy jövőre STO-t, azaz értékpapírtoken-kibocsátást fog tartani, valamint vagyoneszközeit 2022-ig listázza a tőzsdén.
Svájc lakói gyakran az élen járnak a kriptográfiai megoldásokban. Az országban található az ún. „kriptovölgy”, egy fintechbarát régió Zug városában, ahol számos intézmény, de még a tömegközlekedés is elfogadja a kriptoeszközöket.
A svájci Zermatt önkormányzata a Bitcoin Suisse-el társulva pedig nemrég szintén bevezetett egy bitcoinalapú adófizetési lehetőséget.

Olvastad már? A Binance listázta a WBTC-t

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!