Megengedőbb lett az SEC az akkreditált befektetőket illetően

-

Számos prominens kriptoszereplő válaszolt pozitívan az SEC legújabb döntésére, mások szerint ennél többre lenne szükség.

A kriptoközösség nagy szereplői reagáltak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet legutóbbi lépésére, amely során frissítette az „akkreditált befektető” címszó definícióját.

Bár többen pozitív visszajelzésekkel támogatták a dolgot, egyesek úgy vélik, az új szabályok nem elegendőek.

Az SEC augusztus 26-án bejelentette, hogy az akkreditált befektetők definíciója mostantól „szakmai tanúsítványokon, kinevezéseken és hitelesítvényeken vagy más, akkreditált oktatási intézet által kiadott hitelesítvényeken” alapszik majd.

A régi meghatározás szerint akkreditált befektetőnek az számított, akinek vagy legalább egymillió dollárnyi nettó vagyona volt, vagy legalább 200.000 dolláros éves bevétellel rendelkezett.

Ez az SEC-határozat már egy ideje téma a kriptoközösségben, hiszen a kategória kiterjesztése sokkal több ember előtt nyitja meg az ajtót, hogy értékpapírtoken-kibocsátásokba fektessen, valamint számos egyéb lehetőség jelenik meg a digitális eszközök ökoszisztémájában.

Számos prominens személyiség üdvözölte a döntést, köztük a Gemini-társalapító Tyler Winklevoss is.

A Zcoin-alapító Poramin Insom azt mondta, hogy a változás pozitívan érintheti az értékpapír-kibocsátások jövőjét, hiszen potenciálisan több befektetőket érhetnek majd el.

„Lehetővé teszi, hogy további befektetők léphessenek be erre az alapvető piacra, ezzel is segítve, hogy a kisebb projektek is beindulhassanak” – mondta.

Az Uphold kereskedési platform bevételekért felelős vezetője, Robin O’Connell elmondta:

Öröm látni, hogy a szabályozók alkalmazkodnak. Ezáltal újabb lehetőségek nyílnak meg, és jobban hozzáférhetővé válnak azok a befektetések, amelyek eddig csak néhány kiváltságos számára voltak elérhetők.

Természetesen nem mindenki van annyira meghatva – ezek arra kérik a bizottságot, hogy tisztázza, pontosan hány befektető felel meg az új definíciónak, amely magában foglalja a „megalapozott, egyértelmű mérőszámokon alapuló pénzügyi kifinomultságot”.

 

A pénzügyi kifinomultság általában a befektető nettó vagyonát és kiterjedt piaci tapasztalatait foglalja magában, viszont hogy az SEC mit ért alatta pontosan, az nem teljesen világos.

„Végül a tudást és a kifinomultságot veszik alapul a nettó vagyonnal szemben” – mondta Anthony ’Pomp’ Pompliano BTC-oktató. „A lépés iránya helyes, de még nagyobb hozzáférésre és kiterjedtebb szabályokra van szükség.”

Alex Mashinsky, a Celsius Network vezérigazgatója elmondta:

„A lakosság 99%-át kizárták abból, hogy hozzáférhessen az országban jelenlévő legjobb innovációkhoz, így a kérdés most az, vajon a szabályozóknak szükségük lesz-e akkreditációra a lakossági felhasználók esetében is, hogy folytathassák, amit csinálnak, vagy az SEC hagyni fogja, hogy folytatódjon az, ami eddig.”

Olvastad már? Lekapcsoltak egy dél-koreai kriptotőzsdét, miután meghamisította forgalma 99%-át

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!