A bitcoin az elmúlt három hét során egyensúlyt talált a kitartó vásárlók és eladók között, így az árfolyama nem sokat változott.

A vezető kriptopénz szerdán 11.120 dolláros havi támaszszintjéig zuhant, miután nem tudta áttörni a 11.880 dollárt. Egy elemző szerint nem valószínű egy újabb bikafutam, először ugyanis még esne egyet a bitcoin.

A napi kereskedő elmondta, hogy a bitcoin konszolidációs ciklusban van, így ha visszaesik 10.600/10.700 dollárig, akkor ismét visszatérhet a vásárlási érdeklődés a piacokra.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy a bitcoin próbára akarja tenni a SuperTrend támaszszintet. Szerintem 10.600/10.700 dollárig eshetünk, majd leváltjuk a medvét.”

Az elemző egy grafikonon is szemléltette, hogy szerinte merre tarthat a bitcoin. A grafikon alapján a kriptopénz értéke gyorsan helyreáll, majd áttöri a 12.000 dollárt.

 

Jelentős ugrás

A kriptopénz azóta csökkenő tendenciát mutat, hogy augusztusban lepattant a 12.500 dolláros értékről. Elemzők szerint ez rövid távon medve jel, különösen, ha figyelembe vesszük a piac hosszú távú irányát és azt, hogy a befektetők egyre jobban tartanak az inflációtól.

A legjobb példa az USA kamatlábai. Az államkincstár inflációvédett értékpapírjai (Tips), melyek védelmet nyújtanak az infláció ellen is, drágultak 10 éves szerződés esetén. Emellett az inflációvédett befektetések hozama is 1%-kal csökkent.

Elemzők emellett azért is bíznak a bitcoinban, mivel az elmúlt időszak során negatív korrelációt mutatott az amerikai dollárral szemben. A bitcoin értéke több mint 200%-ot emelkedett a márciusi mélypont óta, a dollár pedig éves csúcsáról 27 hónapos mélypontig zuhant,

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Ennek következtében több cég és befektető is úgy döntött, hogy készpénzkészletének egy részét bitcoinba fekteti.

A MicroStrategy nemrég bejelentette, hogy 250 millió dollárnyi kriptopénzzel védekezik a gyengülő dollár ellen.

Még a kanadai Snappa grafikus cég is bitcoinra váltotta készpénzkészletét, miután a bankok tovább csökkentették a kamatokat.

Paul Tudor Jones milliárdos befektető is határidős bitcoinszerződésekbe fektette 22 milliárd dolláros vagyonának 1-3%-át, mivel szerinte ez a „leggyorsabb ló” az infláció elleni versenyben.

  

Medve a bitcoin OBV értéke

Az elemző, aki azt jósolta, hogy a bitcoin visszapattan a 10.600 dolláros szintről a technikai tényezőkre is kitért.

Egy másik grafikonon kiemelte a kriptopénz OBV-értékét, amely a forgalom és az árfolyam alapján méri a vásárlási és eladási nyomást.

„A 4 órás OBV alapján tovább eshetünk. Az eladók még mindig fölényben vannak a vásárlókkal szemben. Egyelőre nem fordult meg ez a nyomás, így gyors V alakú visszaállásra számíthatunk. Ez valószínűleg ebben az alsóbb „vásárlási zónában várható.”

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.