Egy elemző szerint még eshet a bitcoin, mielőtt meghaladja a 12.000 dollárt

-

A bitcoin az elmúlt három hét során egyensúlyt talált a kitartó vásárlók és eladók között, így az árfolyama nem sokat változott.

A vezető kriptopénz szerdán 11.120 dolláros havi támaszszintjéig zuhant, miután nem tudta áttörni a 11.880 dollárt. Egy elemző szerint nem valószínű egy újabb bikafutam, először ugyanis még esne egyet a bitcoin.

A napi kereskedő elmondta, hogy a bitcoin konszolidációs ciklusban van, így ha visszaesik 10.600/10.700 dollárig, akkor ismét visszatérhet a vásárlási érdeklődés a piacokra.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy a bitcoin próbára akarja tenni a SuperTrend támaszszintet. Szerintem 10.600/10.700 dollárig eshetünk, majd leváltjuk a medvét.”


Az elemző egy grafikonon is szemléltette, hogy szerinte merre tarthat a bitcoin. A grafikon alapján a kriptopénz értéke gyorsan helyreáll, majd áttöri a 12.000 dollárt.
 

Jelentős ugrás

A kriptopénz azóta csökkenő tendenciát mutat, hogy augusztusban lepattant a 12.500 dolláros értékről. Elemzők szerint ez rövid távon medve jel, különösen, ha figyelembe vesszük a piac hosszú távú irányát és azt, hogy a befektetők egyre jobban tartanak az inflációtól.
A legjobb példa az USA kamatlábai. Az államkincstár inflációvédett értékpapírjai (Tips), melyek védelmet nyújtanak az infláció ellen is, drágultak 10 éves szerződés esetén. Emellett az inflációvédett befektetések hozama is 1%-kal csökkent.
Elemzők emellett azért is bíznak a bitcoinban, mivel az elmúlt időszak során negatív korrelációt mutatott az amerikai dollárral szemben. A bitcoin értéke több mint 200%-ot emelkedett a márciusi mélypont óta, a dollár pedig éves csúcsáról 27 hónapos mélypontig zuhant,

Ennek következtében több cég és befektető is úgy döntött, hogy készpénzkészletének egy részét bitcoinba fekteti.
A MicroStrategy nemrég bejelentette, hogy 250 millió dollárnyi kriptopénzzel védekezik a gyengülő dollár ellen.
Még a kanadai Snappa grafikus cég is bitcoinra váltotta készpénzkészletét, miután a bankok tovább csökkentették a kamatokat.
Paul Tudor Jones milliárdos befektető is határidős bitcoinszerződésekbe fektette 22 milliárd dolláros vagyonának 1-3%-át, mivel szerinte ez a „leggyorsabb ló” az infláció elleni versenyben.
  

Medve a bitcoin OBV értéke

Az elemző, aki azt jósolta, hogy a bitcoin visszapattan a 10.600 dolláros szintről a technikai tényezőkre is kitért.
Egy másik grafikonon kiemelte a kriptopénz OBV-értékét, amely a forgalom és az árfolyam alapján méri a vásárlási és eladási nyomást.

„A 4 órás OBV alapján tovább eshetünk. Az eladók még mindig fölényben vannak a vásárlókkal szemben. Egyelőre nem fordult meg ez a nyomás, így gyors V alakú visszaállásra számíthatunk. Ez valószínűleg ebben az alsóbb „vásárlási zónában várható.”

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!