Megengedőbb lett az SEC az akkreditált befektetőket illetően

-

Számos prominens kriptoszereplő válaszolt pozitívan az SEC legújabb döntésére, mások szerint ennél többre lenne szükség.

A kriptoközösség nagy szereplői reagáltak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet legutóbbi lépésére, amely során frissítette az „akkreditált befektető” címszó definícióját.

Bár többen pozitív visszajelzésekkel támogatták a dolgot, egyesek úgy vélik, az új szabályok nem elegendőek.

Az SEC augusztus 26-án bejelentette, hogy az akkreditált befektetők definíciója mostantól „szakmai tanúsítványokon, kinevezéseken és hitelesítvényeken vagy más, akkreditált oktatási intézet által kiadott hitelesítvényeken” alapszik majd.

A régi meghatározás szerint akkreditált befektetőnek az számított, akinek vagy legalább egymillió dollárnyi nettó vagyona volt, vagy legalább 200.000 dolláros éves bevétellel rendelkezett.

Ez az SEC-határozat már egy ideje téma a kriptoközösségben, hiszen a kategória kiterjesztése sokkal több ember előtt nyitja meg az ajtót, hogy értékpapírtoken-kibocsátásokba fektessen, valamint számos egyéb lehetőség jelenik meg a digitális eszközök ökoszisztémájában.

Számos prominens személyiség üdvözölte a döntést, köztük a Gemini-társalapító Tyler Winklevoss is.

A Zcoin-alapító Poramin Insom azt mondta, hogy a változás pozitívan érintheti az értékpapír-kibocsátások jövőjét, hiszen potenciálisan több befektetőket érhetnek majd el.

„Lehetővé teszi, hogy további befektetők léphessenek be erre az alapvető piacra, ezzel is segítve, hogy a kisebb projektek is beindulhassanak” – mondta.

Az Uphold kereskedési platform bevételekért felelős vezetője, Robin O’Connell elmondta:

Öröm látni, hogy a szabályozók alkalmazkodnak. Ezáltal újabb lehetőségek nyílnak meg, és jobban hozzáférhetővé válnak azok a befektetések, amelyek eddig csak néhány kiváltságos számára voltak elérhetők.

Természetesen nem mindenki van annyira meghatva – ezek arra kérik a bizottságot, hogy tisztázza, pontosan hány befektető felel meg az új definíciónak, amely magában foglalja a „megalapozott, egyértelmű mérőszámokon alapuló pénzügyi kifinomultságot”.

 

A pénzügyi kifinomultság általában a befektető nettó vagyonát és kiterjedt piaci tapasztalatait foglalja magában, viszont hogy az SEC mit ért alatta pontosan, az nem teljesen világos.

„Végül a tudást és a kifinomultságot veszik alapul a nettó vagyonnal szemben” – mondta Anthony ’Pomp’ Pompliano BTC-oktató. „A lépés iránya helyes, de még nagyobb hozzáférésre és kiterjedtebb szabályokra van szükség.”

Alex Mashinsky, a Celsius Network vezérigazgatója elmondta:

„A lakosság 99%-át kizárták abból, hogy hozzáférhessen az országban jelenlévő legjobb innovációkhoz, így a kérdés most az, vajon a szabályozóknak szükségük lesz-e akkreditációra a lakossági felhasználók esetében is, hogy folytathassák, amit csinálnak, vagy az SEC hagyni fogja, hogy folytatódjon az, ami eddig.”

Olvastad már? Lekapcsoltak egy dél-koreai kriptotőzsdét, miután meghamisította forgalma 99%-át

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!