Már digitális frankkal is lehet fizetni Svájc legnagyobb online áruházában

-

Forgalomba hozták az első svájci szabályozott stabilcoint.

A Galaxus Svájc legnagyobb online áruháza, amely nemrég bejelentette, hogy megkezdi a helyi Sygnum bank stabilcoinjának elfogadását.

A Sygnum egy augusztus 27-ei tweetben leírta, hogy a két cég sikeresen végrehajtott egy utalást a Sygnum Bank digitális svájci frankjával (DCHF). Az utalás a dán Coinify fizetési feldolgozó segítségével jöhetett létre.
A Sygnum DCHF stabilcoinja 2020 márciusában indult, értéke 1:1 arányban a svájci frankhoz van köve és célja, hogy leváltsa a kártyarendszereket, csökkentse az utalási költségeket, leszámoljon a csalásokkal, valamint azonnali tranzakciókat nyújtson.
A Sygnum Bank az első olyan, engedéllyel rendelkező svájci bank, amely stabilcoint adhatott ki. A bank a FINMA, Svájci Pénzügypiaci Megfigyelő Szervezettől kapta meg a szükséges engedélyeket.
 
A Sygnum DCHF stabilcoinjával a cégek a globálisan 3,5 billió dolláros e-kereskedelmi ipart szeretnék elérni. Az új fizetési mód közvetlen kapcsolatot hoz létre a fogyasztók és az online árusok között, közvetítők és a velük járó csalók nélkül.
Thomas Fugmann, a Galaxus pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a DCHF stabilcoin elterjedése jelentős lépés lehet egy jobb online üzlettér felé. „A svájci és liechtensteini ügyfelek már olyan stabilcoinokkal is fizethetnek, mint a DCHF, amely sokkal kényelmesebb.”

Fugmann azt is kiemelte, hogy a Galaxus ismét megerősíti pozícióját, mint az online piacterek úttörője, miután már 2019 eleje óta lehet bitcoinnal és egyéb kriptopénzekkel is fizetni az oldalon.
A Galaxus testvérvállalata, a Digitec Galaxus egyébként már most is elfogad számos olyan kriptopénzt, mint bitcoint, ethereumot, XRP-t, bitcoin casht, litecoint és egyebeket.
Az elején csupán 200 svájci frank fölötti fizetések esetén lehetett ezt a lehetőséget választani.

Olvastad már? Lekapcsoltak egy dél-koreai kriptotőzsdét, miután meghamisította forgalma 99%-át

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!