A Google Trends adatai szerint a hagyományos befektetők lephetik el a kriptopiacokat

-

Az elmúlt évek során többször is bebizonyosodott, hogy mekkora erővel rendelkeznek a hagyományos befektetők. Ennek kitűnő példája a 2017 végén létrejövő bika piac volt.
Idén ismét megmutatták erejüket, amikor egy seregnyi befektető megpumpálta különböző rézvények árfolyamát a Robinhood alkalmazáson keresztül, még olyan cégekét is, mint a csődöt mondott Hertz.

A Google Trend legújabb adatai alapján úgy tűnik, hogy a befektetők ismét beléphetnek a kriptopiacokra.
Ez kitűnően látszik, ugyanis hatalmas ugrás látható a „buy crypto” (kriptopénz vásárlása) kulcsszóra történő keresések vizsgálatakor, így úgy tűnik, hogy a kriptopénzekhez nem értő befektetők is kezdenek ismerkedni a piacokkal.
 

A befektetők egyre jobban érdeklődnek a kriptopénzek iránt

Ez az év meglehetősen vegyesnek mondható a kriptopénzek számára, a bitcoin 7000 dolláron kezdte az évet, 10.500 dollárig emelkedett, majd március közepén egészen 3800 dollárig zuhant.
A vezető kriptopénz azóta folyamatos emelkedést mutatott, a múlt héten egészen 12.400 dollárig nőtt az árfolyama.
Annak ellenére, hogy ezt az értéket nem sikerült megtartania, a befektetők továbbra is érdeklődést mutatnak a kriptopiacok iránt.
A „ buy crypto” kulcsszó iránti keresések száma 2017 vége óta nem állt ilyen magasan, mostanra már messze meghaladja a 2019-es júniusi értéket.

google trends buy crypto arcane research
A „buy crypto” kulcsszó iránti keresések száma a Google Trends adatai alapján. Forrás: Arcane Research.

Az Arcane Research nemrég elmondta, miszerint mindez azt jelzi, hogy új befektetők lépnek a piacokra.

„2018 januárja óta nem érdeklődtek ennyien a kriptovásárlások iránt. Ez mindenképpen azt jelzi, hogy van egy csomó új befektető, aki szeretné megismerni a kriptopénzeket, de még mindig messze vagyunk a 2018 januárjában tapasztalt eufóriától.”

„Azonban fontos hozzátenni, hogy a „buy crypto” kulcsszó iránti növekedés messze meghaladja a „bitcoinvásárlás” iránti keresések számát.”

Az Arcane szerint:

„A bitcoinvásárlás iránti érdeklődés nem növekedett meg jelentősen, a májusi feleződés óta oldalazást mutat.”

Ha ez az egész azt jelzi, hogy új befektetők érkeznek a piacokra, akkor az elmúlt pár hónap növekedése valószínűleg csak a kezdet.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

(Forrás: Cryptoslate)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!