Bitcoinbefektetők Ethereum-alapú „csomagolt bitcoinra” váltják vagyonukat és csak várakoznak

-

A Wrapped Bitcoin iránti kereslet szinte felrobbant, mivel a bitcoinbefektetők lenyomozhatatlan módon szeretnének hozzáférni a DeFi-piacokhoz és a kamatfarmoláshoz.
A Wrapped Bitcon (WBTC) iránti kereslet hatalmasat növekedett az elmúlt hetekben, már több mint 23.100 WBTC (274 millió dollár) van forgalomban.

A FlipsideCrypto adatai alapján a forgalomban lévő WBTC több mint felét az elmúlt egy hónap során nyomtatták, ennek oka pedig a decentralizált pénzügyi szektor növekedése.

Forrás: Flipside Crypto

A WBTC egy ERC-20-token, amely 2019-ben indult és értéke a bitcoinhoz kötött. Okosszerződéseken keresztül lehetővé teszi, hogy a felhasználók az Ethereum hálózatára utalják bitcoinvagyonukat.
Ahhoz, hogy hozzáférjünk a WBTC-hez, fel kell keresnünk egy hitelesített eladót, aki eltárolja a felhasználó bitcoinját és WBTC tokent ad cserébe. A hitelesített kereskedők szükség szerint nyomtathatnak és égethetnek WBTC tokeneket.
A WBTC iránti kereslet növekedése azt mutatja, hogy a Bitcoin-felhasználók is üldözik a magas kamatokat. A Genesis kriptovalutabróker nemrég kiadott egy cikket, melyben leírták, hogy az intézményi ügyfelek is érdeklődnek a téma iránt.
A WBTC iránti kereslet növekedése a kamatfarmolás jelenségével magyarázható, mivel a forgalomban lévő WBTC több mint fele a Compound DeFi-protokollban van zárolva.
 

A kamatfaromolók értékelik az adatvédelmet

A WBTC messze a legnépszerűbb bitcoinalapú token az Ethereum hálózatán, de sajnos ez egy centralizált eszköz, melynek használatához át kell esni egy ügyfél-azonosítási eljáráson, emellett harmadik fél alkalmazására is szükség van. Egyes felhasználók számára ez felveti az adatvédelem és cenzúra problémáját.
Egyre nagyobb az intézményi érdeklődés a DeFi iránt és már központi bankok is kezdenek beszállni, de a legtöbb befektető továbbra is olyan magánszemély, aki szeretné anonim módon felhasználni a WBTC-t.
Így a renBTC iránti kereslet is megugrott, amely egy decentralizált, anonim alternatíva a WBTC-vel szemben.

Flipside Crypto

A renBTC hasonlít a wBTC-hez, de bizalom szükségessége nélkül zárolja a bitcoint. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy továbbra is anonim módon kereskedjenek.
Nem minden DeFi-protokoll fogad el renBTC-t, azt azonban később WBTC-re lehet váltani, és így már hozzáférhetünk olyan protokollokhoz, mint a Compound.
A Flipside Crypto adatai alapján augusztusban az új WBTC-címek 19%-át renBTC-vel vették. Ez jól mutatja, hogy az adatvédelem is kiemelt fontosságú lehet a DeFi-szektorban.
Forrás: Flipside Crypto

Végtelen lehetőség lehet a DeFi-ben, de vajon tudja-e tartani a lépést az Ethereum?

A DeFi növekedésével egyre több a biztonsági probléma. Több DeFi-protokollt is feltörtek, emellett a kamatfarmolás növekedése is kihathat a különböző platformok tokenjeire.
A DAI teljes készletének már több mint 50%-a a Compoundban van zárolva, és ez kezd hatással lenni arra a tényre, hogy a DAI értéke a dollárhoz kötött. A WBTC készletének is már több mint fele a Compound hálózatában van zárolva. Ha ez tovább folytatódik, akkor az likviditási problémát okozhat a tokenek számára.

Még aggasztóbb lehet, hogy az Ethereum hálózata egyre jobban kezd megtelni, és a tranzakciós költségek is egyre nőnek.
Egyelőre úgy tűnik, hogy a DeFi növekedése határtalan, de ehhez erős alapokon kell állnia.
A kérdés fennáll: Képes lesz az Ethereum fenntartani hálózatát az egyre sokasodó okosszerződések közepette?

Olvastad már? Attól félnek a kriptokereskedők, hogy ismét 10.000 dollár alá eshet a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: cryptonomist.ch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A milliárdos Telegram-alapító 7 millió dollárt birtokol Notcoinban, ígéretet tett, hogy 100x-ig megtartja

Pavel Durov, a Telegram alapítója nagylelkű adományt kapott a Notcoin nevű Telegram-alapú kattintós játék több mint félmillió játékosától. Ezek a játékosok a játékban lévő érméik egy...

A legjobb altcoin trade-ek a közelgő fellendüléshez

Vendégbejegyzés A kriptopiac egyértelműen erőteljes fellendülés jeleit mutatja, a 2024 eddig bika képet fest. A befektetők és a rajongók egyaránt kíváncsian várják, hogy mely altcoinok vezethetik...

Akash Network (AKT) árfolyam elemzés 05.18.

Prémium Akash Network (AKT) Az Osmosis láncon indított Akash Network 2018 márciusában jelent meg először a kriptopiacon. Ez az AI-projekt a felhőalapú számítástechnika, a felhőszolgáltatások és a...

A Solana (SOL) május végéig elérheti a 200 dollárt

A Solana natív tokenje (SOL) egyre nagyobb teret hódít a kriptopénzpiacon, ma 174 dollárt ért el az árfolyama, ami az elmúlt több mint egy hónap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!